Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz


SamoIvancica

Preporučene objave

U radnom odnosu sam kod poslodavca od 19.4.2017. ( s tim da sam od 1.6.2020. na neodređeno). Određeni broj djelatnika je i dalje zaposlen na odredeno. Međutim, poslodavac nam je najavio poslovno uvjetovane otkaze. Znači, 5 djelatnica iz našeg odjela s ugovorom na neodređeno bi bilo otpušteno, dok bi u drugim odjelima ostao raditi izvjestan broj radnika na odredeno. Ima li poslodavac zakonsku obavezu ponuditi nama najprije prelazak u drugi odjel odnosno na drugo radno mjesto ne produzivanjem ugovora na određeno spomenutim radnicima ili ima pravo otkazati nam ugovore na neodređeno kao tehnološkom višku? Hvala. 

uređeno: od SamoIvancica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I meni bi bilo logično da prvo isteknu ugovori radnicima na određeno, jer su oni, pretpostavljam, zaposleni zbog povećanog opsega posla. Sad kad tog povećanog opsega posla više nema, logično je da im se ne produljuju ugovori. Međutim, pošto će kod Vas očigledno doći do organizacijske promjene, odnosno do zatvaranja odjela, onda nije nelogično ni ovo što poslodavac predlaže, jer ste vi radnici koji su obučeni za rad u odjelu koji se gasi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija