Jump to content

Agencija za naplatu


Zmaaj

Preporučene objave

Molim vas pomoć?Podigla sam od Feratum a 10000 kn na 12 mj..,kao jamstvo morala sam uzeti Sia depu.Feratum mi je ponudio 30%manji dug,ako izvrsim jednokratno uplatu sto sam i napravila,te s njima nemam nista,no međutim CEI me zove zbog sia depa te kazu da je dug prema njima oko9000 kn,te da uplatim 1000kn do danas da bi predmet ostao kod njih.,s tim da sam između redaka skuzila da je otisao na sud pa se ponovno vratio njima.Sto to znaci.Nisam nista primila doma od poste., isključivo me maltretiraju preko telefona......koji su mi daljnji postupci,sto mogu napraviti,da li se mogu zaliti, kako i kome...da li  ako im uplatim 1000kn nesto rjesavam.... hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da je nešto otišlo izravno na sud, ali moguće da su predložili ovrhu temeljem vjerodostojne isprave koja se provodi preko javnog bilježnika. Možete podmiriti dug, ako smatrate da je u skladu sa ugovornom obvezom koju imate prema njima ili se možete oglušiti na njihova traženja i čekati rješenje o ovrsi na koje onda imate pravno uložiti prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njihovo je pravo da pokrenu ovrhu kada žele za dug koji je dospio. Rok za prigovor je 8 dana računajući od dana zaprimanja rješenja o ovrsi. A odugovlače pokretanje postupka, jer će se uvijek prije namiriti dobrovoljno nego prisilno u ovrsi i jer ovršni postupak predstavlja u toj fazi trošak za ovrhovoditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor trebate poslati na adresu javnog bilježnika koji Vam dostavi rješenje o ovrsi. Da bi se pokušala izravna naplata preko Fine, mora se donijeti odluka o Vašem prigovoru i ta odluka mora postati pravomoćna. Tako da to zna potrajati i po nekoliko mjeseci računajući od dana kada Vam se dostavi rješenje o ovrsi od strane javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Borbena,jos samo da pitam.,znaci kad mi stigne na adresu rjesenje o ovrsi Ja u roku osam dana podnesem prigovor,i onda cekam njihivu povratnu informaciju i tek onda kad dobijem rjesenje,oni se upisuju na finu i počinju mi skidati od place ,Tj.imam dosta vremena da skupljam novce za vratiti dug.? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, prigovor dostavljate javnom bilježniku, a onda on cijeli spis šalje na sud. Sud Vaš prigovor dostavlja ovrhovoditelja na odgovor, a nakon toga sud donosi rješenje o stavljanju rješenje o ovrsi izvan snage i predmet se upućuje na parnični odjel. Nakon nekog vremena bi trebali dobiti poziv za ročište povodom tog svog prigovora, a nakon ročišta sud donosi konačnu odluku koja mora biti u korist ovrhovoditelja i koja kao takva mora postati pravomoćna da bi Vas se moglo ovršiti. Tako da imate dosta vremena, iako to ovisi o opterećenosti suda, ali računajte od dostave prijedloga za ovrhu javnom bilježniku, pa do blokade računa minimalno cca 6. mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opominjali su me do 18.10.2029 da podmirim ratu od 1600kn mailovima.Nakon 18.10. nisu mi poslali nikakav raskid ugovora,niti ponudu otplate,nista Samo su me neki dan zvali CEI  da kazu da je dug 9300kn,te da imam fore platiti do 3.mj.na tri rate., nisam jos nista uplaćivala.,Jel ima smisla ili da cekam rjesenje o ovrsi,pa ulozim prigovor itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija