Jump to content

Evidencije o ustanovama za obrazovanje odraslih


ric

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za pomoć u vezi pohađanja programa obrazovanja na POU, doškolovanje - smjer komercijalist 2009/2010. Polaznik je  odslušao sve predmete i položio skoro sve ispita, ali je zbog financijske situacije bio prisiljen prekinuti školovanje pred kraj.  Nažalost, platio je samo upisninu, al mu je bez problema bilo dozvoljeno da sluša sve predmete i polaže iste. Od ukupno 20, položio je 17. Sada bi želio privesti program kraju ili završiti najsličniji progrma doškololovavanja uz plaćanje, te je taj upit i polsalo u POU, međutim iz POU je dobio odgovor da se ispisao i da je dobio svu dokumentaciju. tj. evidenciju o svom školovanju. Polaznik međutim ima samo ispisnicu, ali nikakav popis položenih ispita  i ne sjeća se da a je uopće dobio i ne sjeća da je u toj dokumentaciji pisalo da je položio 17 ispita, što je i logično jer nije bio platio ostatak iznosa.  Sada traži prijepis ocjena uz plaćanje i priznavanje položenih ispita ali su mu Iz POU  odgovorili da su mu te dokumente uručili. Na koji način i na temelju kojeg zakona oni moraju voditi evidenciju i kome se obratiti za pomoć? Molim Vas za informaciju da li na temelju Zakona o obrazovanju odraslih POU mora imati u svojo evidenciji  sve polaznike i sve položene ispite, pogotovo u situaciji u kojoj su polazniku dozvolili da polaže i sluša sve ispite, iako pohađanje programa nije platio u cijelosti. 

Hvala na pomoći svima.

LP

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Moraju voditi evidenciju, a ako Vam i jest dostavljena, moraju na zahtjev izdati prijepis ili duplikat, pa makar i uz plaćanje naknade.

Hvala, ali na temelju čega da ih to tražim? Zatražili smo dokumentaciju i rečeno nam je da smo istu dobili. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , ric je napisao:

Hvala, ali na temelju čega da ih to tražim? Zatražili smo dokumentaciju i rečeno nam je da smo istu dobili. 

Sve školske ustanove u RH na zahtjev izdaju dokumentaciju koja se izgubila - prijepise svjedodžbi, ocjena, itd., a ako to POU ima dopusnicu za obavljanje djelatnosti cjeloživotnog obrazovanja, trebalo bi postupati kao i sve druge školske ustanove u obavljanju djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, evo ovaj smo odgovor dobili, dakle, mi smo tražili priznavanje tih 17 ispita i naravno platili bi sve što treba, ali ne želimo o platiti i i ponovo polagati. Međutim, čini mi se da oni nemaju u evidenciji da je polaznik položio, bojim se da su zagubili dokumentaciju, što bi sada u ovoj fazi dopisivanja bilo najbolje napisati nakon ovog njihovog odgovora:

Poštovani,

uvidom u andragošku dokumentaciju utvrdili smo da ste se dana 3.5.2010. ispisali na vlastiti zahtjev i preuzeli sve svoje dokumente što ste potvrdili vlastoručnim potpisom (Matična knjiga 718/7 ).

S tim danom prestala su sva Vaša prava.

U međuvremenu se promijenio i nastavni plan i program u zanimanju komercijalist

Jedino što vam možemo ponuditi je upis u program prekvalifikacije za zanimanje upravni referent koji je najbliži programu komercijalist (najkraće traje, najmanje je zahtjevan i najniža je cijena).

Za dodatne informacije slobodno me kontaktirajte.

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija