Jump to content

nekome moram priznati - pomozite dok nije kasno


anonimno

Preporučene objave

dragi moji i moje, moram priznati strasnu stvar koju sam napravila :-(. u susjedstvu imam prekrasnog decka koji je mladji od mene deset godina - mladji punoljetnik (oko 21-22 g). Kada mi se ukazala prilika usla sam mu u krevet, rekla da se ne boji jer sam se za sve pobrinula i da ne mogu roditi. prevarila sam ga, iskoristila njegovo neiskustvo i naivnost. rodila sam djecaka koji sada ima pet godina i zbog novca sam prisiljena tuziti tog decka za alimentaciju iako sam svjestna da bi on mene trebao tuziti ali vjerojatno ne moze. razmisljam da se ubijem zbog tog zla koje sam napravila. moze li mi netko pomoci nekim savjetom - pravnim i ljudskim? hvala

sramotna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stovana,

 

To sto ste ucinili nije Vam na slavu, no vidim da ste i sama toga svjesni. No nece biti lako biti tuziti nekoga za alimentaciju, ako nemate dokaz da je on otac Vaseg sina, jer Vi ste rekli da ne mozete roditi. Morat cete dokazivati da je on otac vaseg djeteta, a to nije lako.

Ubiti sebe nije nikakvo rjesenje, jer to dijete treba nekoga da ga izvede na zivotni put. U krajnjem slucaju, ako taj muskarac zna da je otac Vaseg djeteta, pokusajte prvo s njim razgovarati da Vam pomogne oko odgoja djeteta, prije bilo kakve tuzbe.

Na zalost Vi ste stvorili novi zivot iz potpuno krivih pobuda, dakle poprilicno ste zabrljavili sto se toga tice, a sada biste se ubili kako biste izbjegli probleme koje Vam nije nitko nametnuo vec Vi sami, i ostavili Vase dijete samo bez zastite i ljubavi roditelja. Nemojte biti toliko sebicni, pa Vi ste majka ( to je posebna privilegija koju nema svaka zena), morate se brinuti za sebe da biste bili dovoljno dobra potpora svom djetetu.Sada ne smijete pokazati malodusnost, jer Vi ste vjereojatno zeljeli to dijete onog trena kad ste slagali tog mladica i zanijeli ga. Ne znam samo zasto si niste nasli muskarca koji ce Vas voljeti i pozeljeti da mu bas Vi rodite dijete, Vec vrlo mladu, nezrelu osobu?

Djetetu su ipak potrebna oba roditelja i to je "smjelo" imati sama dijete, ali nije posteno da ste svojevoljno zaceli dijete bez razgovora s "mogucim" ocem ( dakle bez njegova znanja, prevarom) i sada traziti da Vam financijski pomaze, jer ste u financijskoj stisci. Mozda je bolje da ipak s ocem djeteta porazgovarate, pa da vidite sto ce vam on reci.

Mozda je on ipak odgovorniji od Vas ( jer Vase ponasanje od prije 5 godina je dalako od odgovornog, dapace krajnje je neozbiljno za osobu od 30-ak godina), pa situaciju prihvati zrlije nego ocekujete.

Ja sam samohrana majka, takodjer, ali rastavljena.Znam da je tesko odgajati dijete samostalno i zato moram priznati da ste imali petlju zaceti ga na taj nacin, i odluciti se odgajati ga sama.

Ja to nikada ne bih mogla uciniti.

STOGA NEMOJTE SE UBITI JER VASE DIJETE NITKO NECE VOLITI KAO VI.

Sutra je novi dan, podignite pogled u visinu i izdrzite sve probleme, ako zbog niceg drugog, a onda zbog prekrasnog djecaka koji Vas voli i neizmjerno treba ( TO JE JAEDINO VAZNO - vidjeti radost u ocima svog djeteta sto se ne moze kupiti nikakvim novcem ).Bjezanje od problema nece rijesiti problem, moze samo ostato nekom drugom da ga rjesava, u ovom slucaju vasem djetetu.Da li biste tako tezak problem; Vama, ostavili svom petogodisnjem djecaku???

 

Pozdrav, a Vi ucinite onako kako Vam savjest nalaze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SRAMITE SE!!! Zasto u nasem sudstvu nema mogucnosti da vas se sudi??? Necuveno, na sto ste bili spremni i ne znam kako vas samo gospodja jos ohrabruje nakon čina koji ste napravili. Vi ste sramota i za ljudski rod, a posebno za žene. NE MOGU VJEROVATI DA STE TO NAPRAVILI. Niti jednog trenutka niste pomislili kako se osjeca taj mladic iz susjedstva i da ste mu unistili mladost! Ja bih vas sudio, al nisam pravnik pa ne znam da li je to moguce i sto se mene tiče, napravite što god želite, jer ste sramota za čovjeka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanimljivo. ovaj/ova prije mene je bio malo pregrub/a, iako je, naravno, vaš postupak bio u najmanju ruku neodgovoran. e sad: možete tražiti utvrđivanje očinstva, i možete dobiti alimentaciju. kako kaže stara narodna (ispričavam se na prostoti), "poslije jebanja nema kajanja". to je tako. a otac može pak odugovlačiti ili opstruirati postupak, može izbjegavati plaćanje alimentacije. može li mu se zbog toga zamjeriti? vaše priznanje na sudu, da ste doveli mladića u zabludu rekavši mu da ne možete zanijeti, ne bi vam nikako bilo od pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moze li se gospodjicu tuziti? postoji li u nasem zakonu nacin da se to napravi? ja se cak slazem s ostrim gospodinom/gospodjom. sramite se kad ste tako mogli dovesti u zabludu mladica i na taj nacin njemu unistiti zivot a djetetu dati djetinjstvo u okruzenju koje nije dostojno covjeka - bez oba roditelja u skladnoj zajednici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam zašto se svi toliko čude ovom slučaju. ?

Ja se čudim jedino što je dotična gospođa napisala sve to ovdje javno napisala-priznala.

Mislim da se to događa svakodnevno i da takvih slučajeva i primjera ima na bacanje.

Koliko muškaraca danas s oproštenjem "popuši" razne priče i fore žena koje žele zatrudnjeti nebi li ih isti pomogućnosti oženio ili jednostavno zato što očajnićki žele imati dijete (što je vjerojatno slučaj s gospođom koja je započela ovu temu).

Nažalost pravno se takve teško mogu goniti jer jednom kad "popušite" onda ste "popušili", a još k tome će vas goniti za alimentraciju, imovinu itd.

Prava ima, ali pravde ne uvijek.

Pozdrav.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas se moze tuziti svatko za svaku glupost, no ne smije se zaboraviti da je tu dijete koje nije nista krivo i nije trazilo da bude rodjeno kao niti nitko od nas. Ova majka nije ns slavu majkama, a mozada nije los roditelj.S obzirom da se cjelokupna situacija ne poznaje, ocigledno je njezino grizodusje, no kotac vremena nije moguce vratiti unazad.

To sto je ucinila nije u redu, ali da li ju sada treba ohrabrivati da oduzme sebi zivot ????

Koliko muskaraca, i ozenjenih, imaju vanbracnu djecu? Pa zar i ta djeca ne zasluzuju oba roditelja, molim ljijepo? Da stavimo i njih pred sud?

Cinjenica je da je takav roditelj neodgovoran, ali je roditelj svome djetetu i dijete ga treba sve do tada dok se ne osamostali. Zar da se majka tuzi, zatvori, potice na samoubojstvo, pa da takvo dijete, kojie moze biti kvalitetnija osoba od neke djece s oba roditelja, bude prepustena sama sebi ili da se vuce po domivima, a otac ga mozda ne prizna ????

Mislim da je krajnje neukusno nekoga ohrabrivati na smrt zato sto je pogrijesio i osjeca kajanje. Nisam joj dalča podrsku, vec sam joj savjetovala da razmisli sto ce napraviti, a da dijete to ne osjeca, jer sigurno trpi ogovaranja sredine u kojoj zivi, a ono ZAISTA, ZAISTA NIJE NISTA KRIVO.

Ne opravdavam njezine postupke, jer tako nesto ni ja se nebih usudila, ali i mladic je u to sve usao dobrovoljno, bez razmisljanja i naivno povjerovao.

Ipak je bio punoljetan i odgovoran za svoje pšostupke i biološki zreo, a imao je i on pravo izbora kad mu se gospodja " uvukla" u postelju.

 

Oboje su u tim trenutcima uzivali, a dijete je samo posljedica toga.

A svi VI koji svrljate uokolo, pa cek i oni koji su u braku, i vama se to moze dogoditi, jer takve se stvari ne dogadjaju nekome drugom. Stoga budite odgovorni prema sebi, ali i budite spremni snositi posljedice ako se pojave.

 

 

Pozdrav !!!!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sramite se gospodjice! Kako biste zadovoljili potrebu za majcinstvom ugrozili ste dva zivota. Ne govorim vam da si oduzmete zivot nego da se sramite i kad ste vec to napravili da sami i poduzmete brigu o tom djetetu. Ostavite tog mladica. Nije posteno da ste njegovu mladost i naivnost tako oskrvnuli. Jednostavno nije posteno. To se ne radi gospodjice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije lijepo što se učinilo, ali zar svaki dan ne čujemo koliko muškaraca prevari neiskusne djevojke govoreći im da su slobodni, a ustvari su oženjeni. I isto tako mnoge začnu i rode dijete, a ovaj ih ne želi priznati....već prisilom idu na utvrđivanje očinstva.

Žena nije ostavila dijete i brinula se do sada o njemu. S moralne strane mladić bi trebao znati istinu i sam odlučiti. 21 ili 22 godine su individualne u razvoju čovjeka. U svakom slučaju dovoljno odrastao da razmišlja o tome s kim se upušta u seksualne odnose. I na kraju...zbog čega bi dijete ostalo prikraćeno o spoznaji tko mu je otac. Kakav takav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moralisti, zaboravljate ključnu stvar: žena je obmanula mladića svjesno! To je u mnogim drugim pravnim situacijama krivično djelo, a ovdje nije. Ma dajte, još joj dajte podršku da opet ponovi isto. Slažem se da ima i žena i muškaraca svakakvih. Al posvetimo se ovom slučaju. Po mom mišljenju, to je sramota da ne može biti veća i dečka bi morala ostaviti na miru, ako ništa zbog svoje čiste savjesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira na to da li je osoba koju majka djeteta prokazuje kao djetetova oca u trenutku koncepcije bila punoljetna ili maloljetnik, ta je osoba, ukoliko prizna očinstvo ili ukoliko se očinstvo utvrdi sudskom odlukom, otac djeteta. Da je osoba za koju majka tvrdi da je otac djeteta zaista otac djeteta, objektivno je utvrdiva činjenica. To je ujedno i pravna činjenica jer pravni poredak za nju vezuje nastanak određenih pravnih odnosa. U okviru pravnih odnosa koje pravni poredak vezuje uz navedenu pravnu činjenicu je i roditeljska skrb, koja predstavlja odgovornosti, dužnosti i prava roditelja. Jedan od sadržaja roditeljske skrbi je i pravo i dužnost roditelja na uzdržavanje svoga djeteta. Slijedom navedenog u potpunosti je izvijesno da DIJETE ima pravo na uzdržavanje od svoga oca, a prema svojim potrebama i mogućnostima davatelja uzdržavanja, bez obzira na dob roditelja. Naime, ukoliko roditelj ne bi bio u mogućnosti doprinositi uzdržavanju djeteta i faktički to ne bi ni činio, ta bi obveza prelazila na djeda i baku djeteta po tom roditelju. Zaključno: ne postoji nikakva pravna, pa ni moralna osnova, temeljem koje bi sud bio dužan ili u mogućnosti uskratiti djetetu na koje se odnosi ovaj forum uzdržavanje od osobe koja je upisana u matici rođenih kao njegov otac, bez obzira na okolnosti u kojima je došlo do začeća djeteta. Sasvim drugo je pitanje kaznene odgovornosti djetetove majke vezano uz postojanje mogućnosti počinjenja kaznenog djela spolnog odnosa sa djetetom (osobom koja nije navršila 14 godina), a koji kazneni postupak ni u kojem slučaju nije moguće voditi niti spajati sa postupkom utvrđivanja očinstva i prava na uzdržavanje.

 

Toliko o tome. Nadam se da će posjetitelj ovoga foruma pod oznakom 'alimentacija - od kada' biti zadovoljen odgovorom.

 

Vaša Sutkinja županijskog suda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sasvim drugo je pitanje kaznene odgovornosti djetetove majke vezano uz postojanje mogućnosti počinjenja kaznenog djela spolnog odnosa sa djetetom (osobom koja nije navršila 14 godina)

Vaša Sutkinja županijskog suda

 

Mladić je u vrijeme odnosa imao ili 17-18 godina ili 21-22 godine, a što nismo saznali od pokretača topica..

Dijete (do 14 god.) sigurno nije bio, maloljetan je možda bio, ali očigledno je kako je ovaj seksualni odnos bio dobrovoljan, bez primjene sile, prijetnje, ili zlouporabe položaja kako to KZ traži..

Prema tome, s obzirom na trenutno raspoložive podatke, ovdje nema kaznenog djela..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E drage moje (i nedragi moji), nisam se htjela ukljucivati jer sam htjela vidjeti reakcije. Sada kad vidim da mi ne moze nista, iako sam ga prevarila, puno mi je lakse. Pogotovo kada vidim da mi zene imamo i na zupanijskom sudu podrsku, pikirala sam jos jednog mladica iz susjednog mjesta. Kad mi onaj prvi počne plaćati alimentaciju pa i ovaj, moći ću živjeti da i ne radim. :-P A vi moralisti muski, ne mozete mi ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da moci cete zivjeti, ali kako cete zivjeti, to je pitanje.Djeca rastu i potrbe su sve vece, a to znaci da ce za vas oststi puno manje. Mozda bi ipak bilo bolje pronaci bilo kakav posao i zaposliti sa nego se sa sudbinama svoje vlastite djeceigrati.No vama ocito nije stalo ni do toga kako ce se vasadjeca prema vama ponasati kada jednog dana saznaju koji su vasi motivi da ih rodite, a i alimentacija nije vjecna.Pa si sad dobro izvazite od cega cete zivjeti kada alimentacija prestane, a vi budete stara i nemocna, djeca vas se odreknu zbog vaseg morala i loseg karaktera ( jer ste losa osoba), i vise se nikome necete moci uvuci u krevet kao sada, pa necete moci ni roditi.STO ONDA?????????!!!!!!!!!

Ostat cete sama na svijetu i bez novaca.

Ovo vam kaze jedna samohrana majka koja jako dobro zna koje su djecje potrebe i sto sve treba djetetu, materijalno i emocionalno, da bi bilo sretno i zadovoljno i da se ne osjeca manje vrijedno od ostalih. Vi ste na krivom putu, a na jako dobrom putu da vam jednog dana socijalna sliuzba oduzme djecu, a daj boze i taj otac ( da se smiluje tom djetetu i da ga uzme sebi ), a vas treba sterilizirati da ne povrijedte jos neduznih malih divnih stvorenja. Zar vi niste culi da su djeca od Boga dar, a ne stvar ???????!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, a vjerujem da su i drugi već posumnjali da ovo nije odgovor od pokretačice topica već nekoga koji želi da ova tema ode u totalno drugom smjeru. Očigledno je da profil osobe koja je pokrenula ovu temu ne odgovara ovakvom glupom odgovoru. I ne radi se uopće o odobravanju ovakvih stvari od strane sudionika koji su komentirali, nego o tome što je a što nije u skladu sa pravom (zakonom). Svatko je odgovoran za svoje postupke i teško je reći da bi bilo koji komentar ovdje pa i sutkinje koja je iznjela pravni stav o slučaju mogao protumačiti kao podrška. NETKO JE OVDJE TOTALNO PROMAŠIO POANTU RASPRAVE....MALO BOLJE ČITAJ KOMENTARE A NE TAKO POVRŠNO PA ĆEŠ I SHVATITI DA JE JEDNO PRAVO A DRUGO PRAVDA...I DA TO NIJE UVIJEK ISTO. PRIJE NEGO SE POTPISUJEŠ U IME DRUGE OSOBE.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Po mom mišljenju, a vjerujem da su i drugi već posumnjali da ovo nije odgovor od pokretačice topica već nekoga koji želi da ova tema ode u totalno drugom smjeru.

 

 

Mislim da ste prilicno blizu istine o autoru topica ali i smjeru ove teme. Tema se od pocetnog posta lagano okrece u cisti off topic, pa ako se tako i nastavi, lijepo cemo ju zakljucati. Ili ce se davati odgovori na konkretno postavljeno pravno pitanje ili nece nikako. Ako netko zeli otvoriti pitanje iz etike, morat cemo mu kreirati novi forum. Pravo je operirano od emocija.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

cijelo vrijeme sam pratila ...i kako mi nitko nije vjerovao nisam nista htjela komentirati.No, JA JESAM to napravila namjerno. JA JESAM pisala post malo naprijed. JEDNOSTAVNO JE TAKO. osudite me koliko hocete, ali je tako. Takva sam i sto sada. Jesam podmetnula i opet cu. I ja jesam postavila post, sto god vi rekli. kako zelite da vam dokazem da sam to ja postavila...a zaveo vas je moj slatkasti prvi post...oh, kako ste samo patetični..dragi i drage moje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A to što ti tu uporno nešto priznaješ misliš da te može odriješiti onoga što si napravila? Ovdje ti ljudi žele pomoći a ti uporno ponavljaš gluposti, umjesto da prestaneš gledati na prošlost i počneš ispravljati greške. Po meni se ne isplati i obazirati na ovaj topic, jer je slučaj poprilično jadan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

to sto ste napravili nije u redu, to sto se zelite ubiti isto tako nije u redu pogotovo ako imate malo djete koje vas treba. Jer vi ste djetetova majka i dijete vas treba, zeli da vas voli i da vi volite njega. Sve ovo mi govori da ste na krivom putu i bilo bi dobro ako bi potrazili strucnu pomoc(psihijatra) Ja ne mislim da ste ludi ili nesto tako ali vjerujem da imate neke probleme. Da li ste vi necime ili nekime bili povrijedeni pa sada tako reagirate ne znam. pokusaje rijesiti taj problem i zatraziti pomoc jer jedino tako mozete obracati paznju na ljude oko sebe. Sve mi ukazuje da ste prozivjeli neku traumu u zivotu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

DA,DA SANKCIONIRAT ĆE! OPROSTITE ŠTO SE MIJEŠAM,ALI POGLEDAJTE KAKO SU TO SANKCIONIRALI U NAŠEM SLUČAJU POD TEMOM "DOBILI SMO PRESUDU I ŠTO SAD???"JADAN DEČKO IZ OVE PRIČE AKO SE U MEĐUVREMENU OŽENIO KAO MOJ SUPRUG I JOŠ JADNIJA NJEGOVA ŽENA I DIJETE!KAKAV IH SAMO PAKAO ČEKA!!!NAŠE SUDOVE UOPĆE NIJE BRIGA KAKO JE DOŠLO DO DJETETA ČIJOM ŽELJOM, VOLJOM I KAKVIM VARKAMA I PODMETANJEM!!!NIJE IM VAŽNA NITI OGROMNA RAZLIKA U GODINAMA I OČITA ŽELJA ŽENE DA RODI POD SVAKU CIJENU DOK NE OTKUCA BIOLOŠKI SAT(ZATO I BIRAJU NEISKUSNE JER SU NAJLAKŠE ŽRTVE)!!!NEMA VEZE NI ŠTO JE TUŽILA NAKON PAR GODINA! DIJETE JE TU I NIŠTA OSIM NJEGA NIJE BITNO PA ČAK NITI UGROŽAVANJE ŽIVOTA DRUGOG DJETETA(KOJE JE PLANIRANO,ŽELJENO I IZ BRAKA)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija