Jump to content

Prijetnje, klevete


MPetra3

Preporučene objave

Pozdrav, trebala bih Vase misljenje i pomoc oko istoga. Naime, jedna osoba vec duzi period prica kako ce ona mene premlatiti zbog nekih stvari, siri lazi i neistine okolo i konstantno mi ljudi javljaju kako me omalovažava, vrijeđa i prica nesitine o meni. 

Zanima me kako postupiti i sto uciniti, posto ne mogu ulaziti s njom u rasprave i sve, jer ce mi trebati potvrda o ne kažnjavanju zbog posla van Hrvatske. 

Hvala lijepa, lp. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klevete i uvrede progone se po privatnoj tužbi, za koju imate rok od 3 mjeseca od saznanja za njih i počinitelja da je podnesete sudu.

Opisane prijetnje potpadale bi pod čl. 139. st. 2. KZ-a, koji se progoni po prijedlogu oštećene osobe (osim ukoliko ne postoje okolnosti opisane u stavku 3. istog članka), a za spomenuti prijedlog opet imate 3 mjeseca od saznanja za djelo i počinitelja da ga podnesete DORH-u.

Prije negoli se odlučite poduzeti ove korake (ukoliko rok nije protekao), razmislite možete li vjerovati ljudima koji su vam prenijeli te riječi te provjerite hoće li ih oni biti spremni izreći u svojstvu svjedoka pred sudom (budući vi osobno i neposredno takve riječi niste čuli, ako sam vas dobro shvatio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija