Jump to content

Boksevi za pse u zajedničkom dvorištu


VEDRANKA

Preporučene objave

Poštovani,

živimo u etažiranoj zgradi, četiri stana, dvorište nije etažirano i imamo međuvlasnički ugovor od prethodnih suvlasnika i nismo ga mijenjali pa je pretpostavljam da je još uvijek važeći, po kojem je navedeno da se zajednočka površina koristi u omjerima vlasništva.

Naime problem su susjedi u suterenu (14% suvlasnici) koji svojim postupcima i krupnim otpadom oko cijele zgrade narušavaju kvalitetu života ostalih stanara, u zgradi i susjeda uz našu građ. česticu. Jedna je vlasnica i ima udjel u zajednićkom dvorištu 28 m2, a bez suglasnosti ostalih stanara proširila je stambeni prostor za cca 16 m2, krupni otpad auto guma, građevinske mehanizacije i građevinskog otpada, šute, armiranih žica i sl. smeća smjestila oko stambene zgrade, jer smatra da ima pravo na to. Sin (koji je prijavljen na adresi ,a ne živi  tu jer se odselio) pred godinu dana podignuo je i izgradio, betonirao,  dva boksa za pse koji uglavnom borave u kavezima, obavljaju svu nuždu, jer se redovito ne šetaju tako da je dodatno kvaliteta života nas ostalih stanara narušena širenjem nesnosnog smrada iz kaveza, šetnjom štakora, i ljeti pojavom odvratnih muha u stanu... Kad smo slučaj pasa pred 4 godine zbog lajanja i fekalija prijavili komunalnom redaru odgovor je bio da oni imaju pravo staviti pse pored svojih vrata (na zajedničkom dvorištu)??? Na što su susjeda i sin dobili krila pa još izgradili željezne bokseve cca 10m2.

Molim savjet da li su isti trebali tražiti suglasnost ostalih stanara za bilo kakvu izgradnju bokseva, držanje pasa u dvorištu, a ne u stanu, proširenje stambenog prostora?

Koje su službe nadležne za prijavu, budući komunalni redari ništa ne riješavaju već idu linijom manjeg otpora.

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija