Jump to content

Darovanje za slučaj smrti-obdarenik umro prije darovatelja


mr

Preporučene objave

Molim kolege za mišljenje......sklopljen je darovni ugovor kojim je majka sinu darovala nekretninu za slučaj smrti, te je postojanje takvog ugovora zabilježeno u zemljišnoj knjizi, međutim sin je umro prije majke. Moja dilema je slijedeća...da li pravo iz darovnog ugovora prelazi na sinove nasljednike, tko je ovlašten dati brisovno očitovanje za zabilježbu postojanja ugovora?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da ugovor prelazi na nasljednike. A brisovno očitovanje bi trebalo biti u tom ugovoru, ako sam dobro razumjela, jer nekretnina bi prešla na sina u slučaju smrti majke, a kad se to dogodi prekasno je da ona tek onda daje brisovno očitovanje? Nasljednici bi trebali s ugovorom i rješenjem o nasljeđivanju sudu podnijeti prijedlog o upisu zabilježbe postojanja ugovora. Najbolje pitati na sudu unaprijed da ne bi odbili zabilježbu jer nama svih dokumenata (što su refernti u zemljišniku ovlašteni učiniti) ili pogledati u Zakon o zem. knjigama u kojem piše što je potrebno za zabilježbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija