Jump to content

etažiranje građevine i uknjižba


anonimno

Preporučene objave

zainteresirana sam za kupnju apartmana u građevini turističke namjene, ali kakom kod nas ništa nije jednostavno tako su i ovdje iskrwsli problemi. Naime Građevna dozvola je postala pravomoćna 2000 g. za objekt koji se sastoji od prizemlja, I, II, III -IV i nadgrada, ali u građevnoj dozvoli stoji da se u prizemlju objekta prema projektu nalazi poslovni prostor.

Objekt je etažiran u stanju grube gradnje čime su definirane samostalne uporabne cijeline. Od nadležnog tijela je izdana potvrda 2002. o etažiranju u kojoj stoje samostalne uporabne cijeline ali je i navedeno kako nije priložena uporabna dozvola kao i građevna dozvola za izmjene nastale tijekom gr5adnje predmetne građevine.

Ali i da se potvrda izdaje u svrhu uspostave etažnog vlasništva o činjenicama o kojima se ne vodi službena evidencija već su iste primjenom članka 172. Zakona o općem upravnom procesu utvrđena na temelju provedenog postupka na terenu.

Upravo zahvaljujući elaboratu o etažiranju i potvrdi sud izdaje riješenje da poslovni prostor u prizemlju se knjiži kao apartman što je i učinjeno!!

Ali sada banka i pravnica nas uvjeravaju da taj apartman je ilegalan jer nije napravljena izmjena i dopuna građevne dozvole kako bi se prizemlje knjižilo i prodavalo kao apartmAN!!

Može li mi tko pojasniti što je sad to kad jasno piše u vlasničkom listu da je to apartman ali je stavljena uporabna dozvola kao teret!!

Na koje probleme mogu naići ako kupim taj apartman!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija