Jump to content

Ovrha na imovini


Visnja1964

Preporučene objave

Lp. Imam dug prema vjerovniku 30000 kn. Nisu se dosad uspjeli naplatiti. Sad su poslali ovrhu na pokretnine, i dosla je zena sa suda popisati mi imovinu. Nije imala puno,mikrovalnu i usisivac. Htjela bih se s ovrhovoditeljem dogovoriti da placam dug na rate ali da mi ne diraju imovinu. Da li bi to bilo moguce?sto sad s ovom popisanom imovinom?tj.ako se sloze s otplatom na rate da li ce mi dirati imovinu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ovrha na pokretninama je učinkovita upravo zbog ovoga što se kod Vas događa, a to je da kao ovršenik želite spriječiti neugodnu situaciju pljenidbe pokretnina. 

Možete se pokušati dogovoriti sa ovrhovoditeljem da mu obročno otplaćujete dug, a da za to vrijeme zajedno od suda zatražite zastoj postupka radi pokušaj mirnog rješavanja spora, a sve sukladno čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, a koji se temeljem čl. 21. st. 1. Ovršnog zakon primjenjuje u ovršnom postupku. Vodite računa da ovakav zastoj postupka može trajati maksimalno 60 dana, plus 120 dana, a što se u praksi može razvući i na duže vremensko razdoblje tj. minimalno na 7. mjeseci, pa na dalje.

Vezano za popisanu imovinu, daljnje radnje su  procjena, oduzimanje, otpremanje, povjeravanje na čuvanje sudu, ovrhovoditelju ili trećoj osobi, te prodaja i namirenje ovrhovoditelja iz iznosa dobivenog prodajom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija