Jump to content

ucrtavanje legalizirane nekretnine


IkanaL

Preporučene objave

Poštovani,

Proveli smo legalizaciju stana koji nije postojao u građevinskoj dozvoli. Susjeda u potkrovlju, misli da je u stanu, zapravo je u tavanu, koji se tako vodi u građevinskoj dozvoli. Ona živi u zajedničkim prostorijama a osporava nama prisvajanje manjeg,  fizički vidljivog dijela zajedničke prostorije, koja u građevinskoj dozvoli kao niti naš stan ne postoji.

Nije se uključila u  legalizaciju, sad vidi da je pogriješila, ali ne želi potpisati elaborat koji joj je geodeta dostavio, kako bi se zgrada prema novoj situaciji ucrtala u katastar.

U legalizaciji nismo bili u obvezi tražiti potpis drugih suvlasnika, tako da smo sada na pola puta, novu kvadraturu ne možemo provesti ni u gruntovnici niti u posjedovnom listu, odnosno katastru. Postoji li zakonom uređena mogućnost da se pribavljanje suglasnosti od susjeda zaobiđe. Platili smo kaznu, novi projekat, dva puta geodetu, komunalni i vodni doprinos. Investitor se na sve oglušio i odbacio bilo kakvu mogućnost da učestvuje u dijelu troškova a kamo li da plati sve.

S poštovanjem,

D.I.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija