Jump to content

ovrha na mirovini - što dalje?


anonimno

Preporučene objave

Dobro veče...

imam jedno malo pitanje...radi se o ovrsi na mirovini ovršenika-rješenje je pravomoćno i ovršno; od HZMO-a je došao dopis da je se na 1/3 mirovine dotičnog ovršenika već sprovodi ovrha, koja će trajati negdje do kraja ove godine, a ova ovrha će se zabilježiti u njihov očevidnik. Može li doći do obustave ovrhe; te je li bolje pričekati dok se sprovede prijašnja ovrha do kraja ili mijenjati sredstvo ovrhe?

 

Zahvaljujem unaprijed na pomoći pozdrav :wavey:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće doći do obustave, bolje pričekajte, jer ste očito prvi na redu za isplatu poslije ove ovrhe koja ide do kraja godine. Ako idete na pokretnine ili slično, vjerujte nećete se naplatiti, bolje je pričekati da va HZMO počne isplaćivati 1/3 mirovine.

A Dariolino, jedan ispravak, ovrha neće zastariti za 10 godina, bego je po ovršnoj ispravi potrebno pokrenuti ovršni postupak u roku od 10 godina da ne bi došlo do zastare. Kad je ovršni postupak pokrenut, može se samo obustaviti ili dovršiti.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija