Jump to content

Odricanje prava na nekretninu poslije rastave braka.


Kragna

Preporučene objave

Molio bih za pomoć. Ja i moja izvanbračna supruga smo se rastali poslije 11 godina zajedničkog života imamo dvoje djece to smo riješili preko Socijalne skrbi u korist oba roditelja djecu će mo zajedno izdržavati biti će jedan tjedan kod nje i jedan tjedan kod mene . Ali ona je otišla da živi sa drugim partnerom i imamo stan na kredit koji smo podigli dok smo bili zajedno, ali ona nigdje nije upisana samo sam ja na Vlasničkom listu, a po zakonu znam da ima pravo na pola i sada se dogovaramo oko stana ja i dalje plaćam kredit i pristao sam na alimentaciju nema veze što su djeca kod nje i kod mene podjednako. Mene zanima da li ona može da se odrekne prava polovine vlasništva nad nekreninom i da stan u cijelosti bude na meni čak i ta mogućnost postoji da se dogovorimo ili uvijek postoji neki nužni dio u toj situaciji. L.P.

uređeno: od Kragna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

Da, gospođa može napraviti i ovjeriti takvu izjavu tj. da se stan u cijelosti ima smatrati Vašim i da nema baš nikakvih potraživanja vezanih za stan.

Znači kada bi se dogovorili na tu soluciju da se odrekne svoga dijela i da bude sve ovjereno po zakonu ona onda nema nikakva prava na stanarsko pravo u budućnosti, jer smo se do sada sve lako dogovorili ona se zaljubila i sada pristaje na sve dogovore ali ako pukne i ta ljubav da ne bi došla meni na vrata da plače i moli pa da je moram primiti jer ima pravo na pola stana. I želim da dam drugima savjet nemojte praviti probleme u ovakvim situacijama budite smireni i ako vam je teško borite se za sebe ako vidite da druga strana lebdi u svom nebu to treba iskoristiti na svoju korist. Sve dođe jednom na svoje mjesto kada tada. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija