Jump to content

Obrt i uvoz


sony

Preporučene objave

Prijatelj ima namjeru otvoriti obrt, a za pocetak ima namjeru biti ekskluzivni dobavljač za RH za jedan atraktivni proizvod.

Vec par dana vodimo raspravu o tome da li kao obrtnik, ako je registriran za prodaju u tranzitu, moze vrsiti uvoz pomenute robe i direktno dostavljati kupcu.

Kako stoje stvari glede prava na uvoz, registracije kao uvoznika,eventualnih potreba za skladistenjem, itd?

Najljepse zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primijetio sam u zadnje vrijeme da općenito, na Legalisu djeluje nekoliko Anonimno, koji iz nekih samo njima znanih razloga ostaju Anonimno, ali zato ne znaju ništa drugo pametnije napraviti za ovu stranicu od "soljenja" pameti poput "Zato postoje racunovodje". Ako ne žele odgovoriti, zašto im onda smeta postavljeno pitanje, zašto se onda ponašaju kao arogantni i umišljeni Anonimno koji ne rade u korist Legalisa, naprotiv, kao da žele što više ljudi udaljiti sa ove izuzetno dobre i cijenjene web-stranice !? Ako ne žele pomagati, onda bolje neka - šute. Ja ne znam precizan odgovor na postavljeno pitanje, ali me smeta ovakvo ponašanje pojedinih Anonimno. Da su moderatori i urednici smatrali da pitanje nije za ovaj forum, sami bi reagirali.

 

Ili se možda iza Anonimno krije koji od urednika i moderatora ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uvoz robe u Republiku Hrvatsku dozvoljen je uz određene uvijete.

1. Uvoz za fizičke osobe dozvoljen je za robu koja je nekomercijalne naravi i nije namjenjena za daljnju prodaju Takva se roba može cariniti na graničnom prijelazu uz primjenu tzv CPD bloka ili obračunslog bloka u putničkom prometu. Mogućnost carinjenja vakve robe ograničena je vrijednošću i ne smije biti na nekakvom režimu (dozvole...)

2. Fizičke i pravne osobe izjednačene su kod uvoza u koliko ne postoje ograničenja (dozvole, kvote i sl)

U koliko netko želi uvesti robu koja se smatra tehničkom, za daljnju prodaju i ima otvoren obrt - nema zapreka.

razlika je samo u tome što mu se u JCD (jedinstvenoj carinskoj deklaraciji ne upisuje broj trgovačkog društva već njegov matični broj.

Naravno takva se roba ne može cariniti na graničnom prijelazu nego se na graničnom prijelazu mora napraviti carinska deklaracija JCD kontrolnik (tzv 420) s kojim će uvoznik otići u željenu robnu carinsku ispostavu te tamo ocariniti tu robu.

Naravno prije nego što dođe na robni carinsku ispostavu preporučujem pronaći špeditera jer je potrebno sačiniti JCD kojeg zovemo ( 640) a označava puštanje robe u slobodan promet.

Podrobnije podatke možete dobiti u Carinarnici koja se nalazi na vašem području.

p.s. ne znam iz kojeg razloga administrator briše moje poruke jer su odgovori točni iz prve ruke

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija