Jump to content

Kako obrtnik izvrši naplatu duga od fizičke osobe?


ifkaifkica

Preporučene objave

Poštovani,

Obrtnica sam i prije dva mjeseca odradila sam posao za jednu osobu koja je trebala grafičke usluge za buduću tvrtku (j.d.o.o) koja je čekala odobrenje na trgovačkom sudu. Po brzo odrađenom poslu gospođa je odlučila da pišem transakcijski račun na nju kao fizičku osobu u iznosu od 500-tinjak kuna sa rokom plaćanja 7 dana. Klijentica izuzetno zadovoljna s odrađenim poslom, sve uredno odrađeno, račun izdan na njeno ime i prezime... I naravno, nikako da plati račun. Gospođa je obećavala plaćanja i tako svakog tjedna. Međutim, prestala se javljati i izbjegava kontakt. Poslana je i pismena opomena i dalje ništa. Cifra nije prevelika, ali nije ni za bacit u vjetar. 

Mogu li se nekako naplatiti preko Fine? Kako se to radi? Hoće li me to na kraju koštat više od tih 500-tinjak kuna duga? Od njenih podataka imam samo ime, prezime i adresu.

Ima li netko savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju samog računa se ne možete prisilno naplatiti, ali možete pokrenuti ovršni postupak pred nadležnim javnim bilježnikom. Ovdje bi se radilo o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (račun). Po pravomoćnosti rješenja o ovrsi, možete pokušati prisilnu naplatu u ovršnom postupku, pa tako i izravnu naplatu putem Fine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija