Jump to content

pretres stana i test za drogu


agnelo

Preporučene objave

molim pravni savjet.

znaci dogodilo se to da su mi kolegu pratili u autu. kada se zaustavio i parkirao propitkivali ga o tome da li uzima kakve drofe i da li bi pristao na test, na sto je ovaj rekao da nema problema. test je bio pozitivan na kokain, jer ga kolega tu i tamo uzme za zabavu. e sada 1. pitanje vezano za to. dobio je kaznu za taj test u kojem pise da je on vozio pod utjecajem droge i da je test izvrsen na licu mjesta sto nije istina, vec je obavljen u pol.stanici kada su ga priveli. Da li ima tu kakve mogucnosti za zalbu? 2. pitanje , cekao se nalog od suca za pretresom na adresi prebivalista, stana od djevojke i auta. sve je bilo sa svrhom da mu se nade neka kolicina droge. da bi nakon toga njegovim roditeljima, ovo je frisko ima mozda tjedan dan, cijelo vrijeme pumpali glavu da oni njega prate vec 2 godine, da oni znaju da je prije 6 mjeseci vrsio preprodaju droge ali da ga nikako ne mogu uhvatiti odnosno dokazati. a roditelji starije dobi iz doba socijalizma i komunizma naravno da vjerzju mup-u a ne svom djeteu. da li je to policijska psihologija ono, reci cemo roditeljima to i to, pa ce ga oni stisnuti ili sto, ali njemu se zivot preokrenuo za 360 stupnjeva. naime, nema nikakve veze sa preprodajom, osim sto s vremena na vrijeme konzumira. i sto sada napravit, kako te starce primiriti? 3. pitanje na osonovu cega sudac izdaje nalog za pretres stana i sto se događa ako se ne nade ono sto je bila namjera* da li postoji mogucnost za novim pretresom ili kakvim podmetanjem, kada zivimo u takvom razdoblju da ne znas tko ti sto iza leđa radi zbog ljubomore?molim brz i pravni odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ne

2. za smirivanje staraca mora se sam potruditi pa objasniti zasto bas on a ne netko drugi..

3. izdaje ga na zahtjev policije u slucajevima kada postoji vjerojatnost da ce se pronaci predmeti (ili pocinitelj) vazni za kazneni postupak..

ako se nista ne nadje, to bolje za "sumnjivca"..

moze nova pretraga, ali nije uobicajeno, i nije sigurno bas da ce istrazni sudac dva puta dati nalog za isto..

podmetanje? u stanu? tko moze uci u njega bez znanja vlasnika/korisnika stana? zbog ljubomore?

malo cudna pitanja, ali pretraga se vodi pod odredjenim propisima i uvjetima, moze biti prisutan i odvjetnik pa se u zapisnik mogu odmah staviti i primjedbe na izvrseno..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

agnelo je napisao:

molim pravni savjet.

3. pitanje na osonovu cega sudac izdaje nalog za pretres stana i sto se događa ako se ne nade ono sto je bila namjera* da li postoji mogucnost za novim pretresom ili kakvim podmetanjem, kada zivimo u takvom razdoblju da ne znas tko ti sto iza leđa radi zbog ljubomore?molim brz i pravni odgovor

 

Suci jako teško i u jako rijetkim slučajevima izdaju nalog za pretragu stana i drugih prostorija. Policija traži nalog od suca ali, mora imati jake dokaze za to !!!!! Inaće ništa od naloga . Znam to, jer ovo je odgovor iz prve ruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stoa ko mup idalje uvjerav roditelje u nestos to njihovo dijete ne radi i pumpa im glavu s glupostima, odnosno igra na to da ce psihologija izmedu roditelja i dijeteta dokazati da je dijete u krivu zbog policije odnosno da ce policija napraviti pravu pomutnju sto je tako i isplao. naime iz dana u dan roditeljima pumpaju glavu da oni njihovo dijete prate, da je u losem drustvu, da ga je otkucao onaj tko mu je prodao,itd. a on nema veze s tim. halo pa mi zivimo u korumpiranoj drzavi, kome ces vjerovati. kakva je pouka iz ovoga? da ti mogu doci u pretres stana ponovno na osnovu cega? ali poanta svega - sto treba priloziti sucu da bi izdao nalog za pretresom, pravno obrazlezeno i pokriveno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija