Jump to content

Porezna ovrha


Nika992

Preporučene objave

Poštovani, zanima me ako sam pravomoćno ovršena u 10mj 2016e godine od Tele2, i još uvijek se nisu uspjeli naplatiti jer još nisu došli na red, kada imam pravo na zastaru, nakon 10 godina tj 10 mj 2026,i imam li uopce pravo na zastaru čak i tada?  Također, prvo na naplatu mi stoji porezna uprava jer sam 2015 otvorila obrt koji ni dana nije poslovao, znači 0 kn, a zatvoren je 2020e u 1 mjesecu i oni mi vec dvije godine u biti stoje ali nedavno sam saznala da nije ovrha već privremeno osiguranje naplate jer nisam prijavljivala porez, sve do 2020 kad sam ga zatvorila i saznala koji je razlog. sada kad sam retrogradno prijavila porez rekli su mi to maknut s fine i vratit novce koje su do sada skinuli, ovaj tjedan. Mene sad zanima obzirom da ovrha za doprinose i ostala davanja nisam platila za 2015u nekih 40000 kn (mirovinsko i zdravstveno je većina duga) a još praktički nije sjela ovrha, već samo osiguranje naplate, da li imam pravo na zastaru? Nedavno su mi poslali opomenu preko e-građana. Dug je samo za 2015u godinu jer sam od 2016 zaposlena bila kod drugog poslodavca.  Ispričavam se na podužem postu, i hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Nika992 je napisao:

Poštovani, zanima me ako sam pravomoćno ovršena u 10mj 2016e godine od Tele2, i još uvijek se nisu uspjeli naplatiti jer još nisu došli na red, kada imam pravo na zastaru, nakon 10 godina tj 10 mj 2026,i imam li uopce pravo na zastaru čak i tada? 

Zastara ne teče dok je ovrha na Fini. Zar ova ovrha nije isknjižena po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima?

, Nika992 je napisao:

a još praktički nije sjela ovrha, već samo osiguranje naplate

Možete li ovo malo pojasniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu, znači nije ovrha u pitanju vec privremena pljenidba/ prethodna mjera, to je zato što od 2015e kad sam otvorila obrt do 2020e nisam se javila poreznoj niti sam predala papire za prijavu poreza za nijednu godinu, i to porezna stavlja da bi sebe osigurala jer su mislili da sam zatajila porez, ali obzirom da sam se 2020e javila i predala sve papire retrogradni, sada su mi to maknuli a novce koje su mi do sada uzeli oko 10000 kn su mi vratili na račun. Ne znam kako bi bolje to objasnila ali tako su meni to oni objasnili. A što se tice Tele2 oni su se maknuli u jednom trenutku 2019e ali su se onda čim sam se zaposlila vratili ovrhu na finu sa istim brojem kao ista ovrha  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , Borbena7 je napisao:

Očito su povukli zahtjev za naplatu, pa su ga ponovno dostavili. Ovdje Vam nije nastupila zastara.

A za poreznu koja je zastara? I da li se ovom privremenom pljenidbom koja je bila zbog nje pocinje ispočetka teci zastara ili se gleda od 2015e kad je nastao račun za doprinose i ostalo?  Obzirom da mi ovrha za te doprinose nije još sjela, opomenu sam dobila u 10 mjesecu 2020e za račune iz 2015e, već je samo na finu sjela ta privremena pljenidba..? Ako netko mozda zna, molim da pomogne kako bi što prije reagirala po tom pitanju prije nego naprave ovrhu? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija