Jump to content

e-mail kao dokaz na sudu?


anonimno

Preporučene objave

Je li moguća uporaba e-maila- internet korespondencije kao dokaza na sudu?Nije riječ o kaznenom predmetu već o raskidu ugovora tim putem. Isto tako, ukoliko imate informacije o nekom primjeru iz sudske prakse koji se tiče ponude i prihvata ponude putem interneta,bila bih zahvalna. Pozdrav od netom diplomirane pravnice :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postoji mehanizam potpisivanja ugovora (ili nekog drugog dokumenta) elektronickim putem koji mora biti potpisan, ali je tada potpis u elektronickom obliku i taj dio u nasem zakonodavstvu regulira Zakon o elektronickom potpisu (NN 30/02). Prema cl. 5. toga Zakona, kada se radi o naprednom elektronickom potpisu, on vrijedi kao i vlastorucni potpis, ali samo ako je izradjen u skladu s odredbama toga Zakona. Cl. 6., st 1. istog Zakona kaze da se ne moze odbiti prihvacanje dokumenta samo zato sto je sacinjen ili izdan u elektronickom obliku s elektronickim potpisom ili naprednim elektronickim potpisom, s time da u st. 2. postoji i odredba u kojim slucajevima postoji iskljucene iz st. 1., a koje se medju ostalim odnosi i na pravne poslove ili isprave za koje je zakonom propisano da se sastavljaju u obliku javnobiljeznickog akta ili za koje je izricito potreban vlastorucni potpis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija