Jump to content

Maliciozna sutkinja


an-arhos

Preporučene objave

Doveden sam na ročište u prekršajnom predmetu (prekoračenje brzine).
Sutkinja je bila izrazito neugodna od samog početka. Čitanje optužnice i moje izjašnjavanje prošli su uredno, ali nakon mog zahtjeva za uvidom u dokaze sutkinja me optužuje da se ponašam neprimjereno i bezobrazno, te mi prijeti novčanom kaznom i dodjeljuje opomenu (navedena u zapisniku). U životu nisam bio bezobrazan, pa to nisam bio ni u navedenom slučaju. 
Nakon završetka rasprave zapisničarka mi donosi zapisnik i upozorava na kemijsku. Ja počinjem čitati zapisnik, našto sutkinja reagira riječima: "Ne morate čitati, piše ono što sam govorila". Ja odgovaram da moram pročitati zapisnik, ako ga mislim potpisati, a sutkinja uzvraća sa slijedećim: "Ne morate potpisati zapisnik, uzmite ga sa sobom". Ja i dalje čitam zapisnik i nailazim na prvo razilaženje zapisnika i rasprave, što glasno i izjavljujem. Sutkinja odvraća riječima: "Rasprava je završena, napustite sudnicu".
U zapisniku stoji pasus o podučavanju okrivljenika o očitovanju i iznošenju činjenica, što nije nikako spomenuto tijekom rasprave.
Slijedeći pasus govori o obrani i pravu na branitelja, te piše: Okrivljenik iskazuje: odričem se prava na branitelja., što, naravno, nije niti spomenuto.
Vrhunac je posljednja rečenica zapisnika koja glasi: Na upit suda okrivljenik izjavljuje: Ne želim ponovno pročitati zapisnik ..., te ne stavljam prigovor na isti.

Jasno mi je da me sutkinja ne može očima vidjet' jer izbjegavam njene pozive, ali to nije način, a osim toga i protuzakonito je.
Kako se, dakle, mogu obraniti od maliciozne sutkinje?

Ovaj put mi je prijetila novčanom kaznom, slijedeći put me može optužiti za fizički napad ili bilo što drugo, žena se očito svjedoka ne boji.
Osim zapisničarke u sudnici je bio prisutan i policajac koji me dopratio.

Podnijeti ću zahtjev za izuzećem, i to odlično argumentiran. Urudžbirati ću ga dan prije ročišta, te se nadam da će ročište biti odgođeno.
Ponijeti ću primjerak sa sobom, te ga uručiti sutkinji ako rasprava svejedno započne. Može li se rasprava tada održati prije odluke o mom zahtjevu ?
Prekršajni zakon u čl.165 (st. 2,6 7) definira raspravu kao javnu. Mogu li dovesti svjedoka koji će pratiti raspravu (kao publika) ?
Snimanje tehničkim uređajima nije dopušteno, pa ipak stranke mogu za svoje potrebe zvučno snimati. Mogu li snimati raspravu mobitelom (samo zvuk) ?

Pozvan je kao svjedok i policajac koji je sastavio zapisnik o brzini. On se, zacijelo , ne sjeća ničeg vezano uz predmet. Mogu li ga ispitati ? Ako nedvojbeno dokažem da se svjedok ne sjeća događaja (nepouzdan je) može li se donijeti presuda po kojoj sam kriv ?
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo si kompliciraš, proći ćeš puno gore nego što bi trebao...

Policajac će potvrditi što je prijavio i to je to, neće tu biti puno diskusije (moći ćeš ga ispitati), a za ometanje rasprave možeš biti i dodatno novčano kažnjen.

Što se tiče javnosti, inače možeš dovesti nekoga, ali pitanje je kakva su covid ograničenja, tj. hoće li moći biti unutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 07. 05. 2021. at 14:55, an-arhos je napisao:

 

Pozvan je kao svjedok i policajac koji je sastavio zapisnik o brzini. On se, zacijelo , ne sjeća ničeg vezano uz predmet. Mogu li ga ispitati ? Ako nedvojbeno dokažem da se svjedok ne sjeća događaja (nepouzdan je) može li se donijeti presuda po kojoj sam kriv ?
 

Još od "davnih vremena" ne mora se sjećat događaja jer ih ima masu ali stoji iza svoga napisanog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Zahtjev sam predao dan prije ročišta. Iz meni nepoznatog razloga ročište nije otkazano, ali nije došao policajac, te je zakazano novo za mjesec dana. Došao sam na to ročište, sutkinja je bila med i mlijeko. Malo je falilo da mi ponudi kavu. Policajac nije došao, te je rasprava odgođena do rješenja mog zahtjeva.
Koji je očito polučio učinak jer se sutkinjka nalagala koliko je teška ne bi li se izvukla. Napisala je da sam ležao na stolcu i napadno zijevao što je protivno mojoj prirodi i notorna laž.
Predsjednica suda je moj zahtjev odbila uz obrazloženje da je uvidom u predmet (netočan zapisnik) nemoguće pronaći pogrešno postupanje sutkinje koje ja nisam dokazao. Prisutni svjedoci posve su ignorirani. 
Kakve još korake mogu poduzeti ?
Predmet nadalje ignoriram jer sam svoje dokazao.

izuzece-objava.docx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija