Jump to content

Molimmmm pommmoć, hitno.


anonimno

Preporučene objave

jedna gospođa je imala firmu i muža koji je vodio poslove u toj firmi. nakon par mjeseci gospođa je saznala da ju je muž prevario u vezi nekih poslova i nestao s nekim ugovorima i time ostvario novčanu korist. otišla je na policiju i prijavila ga te je tamo saznala da je on istovremeno pootvarao još neke tvrtke i bavio se mutnim poslovima zbog čega mu je policija bila za vratom te je zbrisao. gospođa je surađivala sa inspektorima, ostala je bez posla, bez novaca, bez muža, sa dvoje djece srednjoškolaca pa se morala nekako snaći te je našla posao na crno u inozemstvu.-to su dogadjaji iz kraja 2001. godine.

 

 

17.1.2007.- policija upada u kuću gdje gospođa sa djecom i starim roditeljima prebiva. gospođe nema jer je nekoliko dana prije otputovala na posao.

sljedećih dana njena obitelj trudi se saznati zašto su je tražili jer policija nije znala ništa reći.

19.1.-njen najstariji sin odlazi na općinski sud ne bi li tamo nešto saznao. nakon dugog čekanja dolazi kod neke sutkinje koja mu kaže da je gospođa osuđena na mjesec dana pritvora zbog nejavljanja na sudske pozive (koje gospođa nikad nije dobila niti je ikad poštar pitao za nju).

i da ima dodijeljenog odvjetnika po službenoj dužnosti. sin zove tog odvjetnika koji nema pojma skoro o ničemu.

nakon posjeta odvjetniku sinu je kopirano rješenje gdje se gospođa vodi kao drugookrivljena zbog kaznenog djela iz članka 224.st.1 i 4KZ-a te je zbog neodazivanja na sudske pozive određan pritvor.. Rješenje je iz 22.11.2006., a dalje u obrazloženju piše da je terenskom provjerom utvrđeno da ona ne živi na adresi prebivališta te da je 'sklona' čestom mijenjanju adresa te da sud dolazi do zaključka da se krije :-o . odvjetnik ne zna ništa o postupku koji se vodi protiv nje. kao nije još otvarao spis :-? , nitko ne zna kad joj je dodijeljen, kad je pokrenut postupak,gdje su sudski pozivi......ništa. recite mi kako je moguće da je terenskom provjerom utvrđeno da ona ne stanuje na mjestu prebivališta ( to piše u rješenju 22.11.2006., a terenska provjera-policajci pretpostavljam -je bila17. 1.2007.)? :-( molim Vas savjet jer meni ništa nije jasno. Što možemo očekivati? Što možemo učinit? :-(:-(:-( . hvala neizmjerna.

 

 

oprostite što duljim.

 

 

zabrinuto dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram još napomenuti da je ona prošla granicu 3 puta od 1. 12.- 8. 1. i nije bilo nikakvih problema na granici. kako to? jel može bit razlog to što se gospođa rastala od tog muškarca i maknula njegovo prezime (kad su bili u braku imala je svoje i njegovo prezime) 2004.?jel to može biti uzrok i nikad stiglim sudskim pozivima?

 

zanima me i zastara ovog postupka: jel moguća, ako se ona ne pojavi?

nakon koliko vremena nastupa?

 

hvala puno na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Xsara je napisao:

u trenutku kad joj je odredjen pritvor dobila je i odvjetnika po sluzbenoj duznosti..

za sve dalje njega/nju kontaktirajte i pitajte..on je i placen da odradi svoj posao..

 

 

kao što rekoh odvjetnik ništa ne zna o ničem osim o ovom rješenju o pritvoru. rekao je da nije ni imao uvid u taj spis (za optužbu po članku224.) te da ga neće ni gledat dok se ne riješi ovo s pritvorom. djeluje mi vrlo nezainteresirano. zato se i obraćam ovdje za pomoć.... :-(

 

hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospodja se treba javiti sucu, dati svoju adresu na koju ce primati sudske pozive i obacati da ce se odazivati pozivima suda. Pritvor po tom osnovu ne moze trajati dulje od mjesec dana, a ukoliko postupi kako sam vam rekao mozda joj sud ni nece odrediti pritvor ili ce rjesenje odmah ukinuti. Bilo bi uputno da osobno i sa svojim odvjetnikom ode ravno kod suca da mu se javi i objasni neuspjele dostave poziva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija