Jump to content

Izmjena plana roditeljske skrbi


LenaMalena

Preporučene objave

Nakon 6 godina od razvrgnuća bračne zajednice tražila sam sudskim putem Izmjenu plana roditeljske skrbi (svaki roditelj tjedan dana) jer su djeca napunila 13 i 14 godina (zajedničko skrbništvo je dotad bilo dan za dan, obzirom na blizinu stanovanja). Bivši suprug je djecu odveo na Centar i naveo ih da svjedoče o navodnim neprimjerenim postupcima. CZSS je izdao mišljenje prema kojem djeca trebaju stanovati s ocem. Sud je donio presudu u korist oca. Obzirom da brinem o svim psihosocijalnim postupcima zastite djece i jedno dijete je dijete s TUR_om podnijela sam žalbu Županijskom sudu i tražila vještačenje roditeljskih kompetencija (koju je sudac Općinskog suda odbio). Uz svoju odvjetnicu (koja je vrlo iskusna no iznimno opterećena brojem predmeta) voljela bih se dodatno posavjetovati s iskusnom pravnicom/kom o daljnem tijeku postupanja i molim za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Izmjena plana roditeljske skrbi
  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav 

Sud je donio rješenje po kojem se određuje provođenje medicinskog vještačenja te psihološke i psihijatrijske obrade roditelja i djeteta.

Na ime suda treba platiti troškove vještačenja za oba roditelja u jednakim iznosima.

Pitanje,

ako jedan od roditelja ne plati predujam i postupak se zbog toga obustavi, da li se drugom roditelju vraća iznos predujma?

I kako se dalje vodi postupak? Ima li kakvih posljedica za roditelja koji nije postupio po sudskom rješenju?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako jedan od roditelja u ostavljenom roku ne plati predujam, tada postoji mogućnost da ga sud ponovno pozove da u novom roku ispuni svoju obvezu. Također, taj roditelj se može očitovati sudu da nije u mogućnosti podmiriti predujam zbog svojih financijskih mogućnosti... Znači, ima više opcija do donošenja odluke suda da odustaje od izvođenja dokaza vještačenja. I ukoliko vještačenje ne bude provedeno, tada se drugom roditelju u cijelosti vraća uplaćeni dio na ime polovice troškova predujma tj. dio koji je on uplatio, a koji je ostao neiskorišten.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno🤗

A ako je taj isti roditelj predlagatelj za promjenu roditeljske skrbi i da odustaje od provođenja vještačenja jer je moje mišljenje da neće dobiti pozitivan nalaz.

Kakav je onda stav suda i postupka?

Lp

Još jedno pitanje 

Ako zbog financijske situacije nije u mogućnosti podmiriti troškove vještačenja kome se teba javiti i što od papira treba dostaviti?

Lp

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija