Jump to content

Molim pomoć-hitno


dzana

Preporučene objave

Postovani, molim za savjet.

Nakon samo 6 mjeseci braka, pokrenut je razvod. On zivi u Njemackoj, ja u BiH i braka, prakticno, nikada nije ni bilo u pravom smislu te rijeci.

Razvod ( i to sporazmni) vec traje duze od samoga braka iako nema ni djece, ni zajednicke imovine da se sporimo oko toga.

Medjutim, on zeli da mu potpisem neki papir o poreskim olaksicama koje dobiva na osnovu bracnog statusa, sto se meni ne cini, jer sumnjam u sve njegove postupke. Zahtjev je datiran na oktobar 2006., a razdvojeni smo od avgusta, zahtjev za razvod je od septembra, a za 2 dana imamo, nadam se posljednje, rociste, sto znaci da braka de facto vise nece ni biti.

Sta da cinim. Ne zelim se dovesti u situaciju da budem upletena u neke mutne radnje, a ovo mi se cini upravo takvim. Koje su zakonske regulative u Njemackoj vezane za ovakve slucajeve?

Osim toga, zahtjev koji mi je dostavio na potpis je na njemackom jeziku, koji ne govorim, a rubrike gdje su trebali biti navedeni tacni iznosi nisu popunjene. Razgovor s njim je nemoguc, jer me pokusava ucjenjivati svakim svojim postupkom... sta da cinim.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na savjetima.

Sinoc sam dobila sudski prijevod dokumenta. Naznaceno je eksplicitno da se zahtjev mijenja u slucaju razvoda ili cak i trajnog razdvajanja.

 

Ovo navodim samo da bih pomogla nekom u slucaju da se nadje u slicnoj situaciju.

 

Ovaj brak jeste cudan, drago mi je samo da sam perfidne motive svoga muza shvatila vrlo brzo - poslije 6 mjeseci braka - kad vec nisam to znala prepoznati na vrijeme.

Obicno se kaze da se zene udaju iz interesa, al evo ja sam na svojoj kozi osjetila da ima i muskih slucajeva koji toliko vole novac da su spremni iz ciste racunice i koristoljublja - zbog poreskih olaksica - uci u brak.

Da ne grijesim, pokazao mi je tokom tih pola godine, jer niti jednim svojim postupkom nije pokazao da razumije sto je brak, ljubav, postovanje.

 

Psihicka omalovazavanja, nepostivanje, prijetnje kako silom tako i unistavanjem svega sto sam stekla u zivotu (a stekla sam sve sto treba za normalan zivot, i to prije braka) neke su od odlika muskarca bolesno zaljubljenog u novac, pa, drage dame, da znate kako izgleda prototip takve vrste.

 

U svakom slucaju,

Hvala Vam jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija