Jump to content

Stan u koji curi kanalizacija od susjeda


Matx

Preporučene objave

Postovani, molim za pomoc. Vec vise od godinu dana vodim borbe sa stanom iznad mojeg (dijagonalno dijelimo zid), ciji su vlasnici u Hr samo preko ljeta i eventualno 1-2 puta ostatak godine.

Naime, njihova kanalizacija curi u moj stan, tj na jedan zid. Ocito je da je od njih jer kad ih nema mrlja je suha i ne siri se, kada dođu je mokra i pocinje se siriti. Ljudi koji odrzavaju zgradu (pricuva) su dolazili i zakljucili da je vjerojatno u pitanju kanalizacija. Problem je sta vodoinstalater mora uci u njihov stan. Stariji su ljudi, prosle godine nisu htjeli zbog korone, to smo razumijeli, ove godine opet ne zele da im nitko ulazi u stan i kopa po kupatilu (renovirali su ga prije 2-3godine). 

I ja to sve mogu razumijeti, ali ja i dalje imam problem u svom stanu, a njih nema cesto u Hr i onda su mi ovi trenuci kada su tu dragocjeni.

Pitanje - kako ih natjerati da dozvole ulaz vodoinstalateru kojeg bi ovi za odrzavanje zgrade poslali? Da li je stvarno jedini nacin sudskim putem? Ako da, koliko to traje s obzirom da se moja nekretnina unistava svakim danom sve vise?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite od Upravitelja da njihova pravna služba upozna te suvlasnike da ukoliko ne omoguće ulazak u stan dobrovoljno, da će se bez odlaganja pokrenuti sudski postupak s tim ciljem. Da je ishod postupka neupitan, a da će cjelokupni troška ići njima na teret. Ukratko, prebacite rješavanje problema na Upravitelja, te tražite da se to riješi dobrovoljno ili prisilno - sudskim putem, Vam je svejedno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija