Matx objavljeno: 7. srpanj 2021. Dijeli objavljeno: 7. srpanj 2021. Postovani, molim za pomoc. Vec vise od godinu dana vodim borbe sa stanom iznad mojeg (dijagonalno dijelimo zid), ciji su vlasnici u Hr samo preko ljeta i eventualno 1-2 puta ostatak godine. Naime, njihova kanalizacija curi u moj stan, tj na jedan zid. Ocito je da je od njih jer kad ih nema mrlja je suha i ne siri se, kada dođu je mokra i pocinje se siriti. Ljudi koji odrzavaju zgradu (pricuva) su dolazili i zakljucili da je vjerojatno u pitanju kanalizacija. Problem je sta vodoinstalater mora uci u njihov stan. Stariji su ljudi, prosle godine nisu htjeli zbog korone, to smo razumijeli, ove godine opet ne zele da im nitko ulazi u stan i kopa po kupatilu (renovirali su ga prije 2-3godine). I ja to sve mogu razumijeti, ali ja i dalje imam problem u svom stanu, a njih nema cesto u Hr i onda su mi ovi trenuci kada su tu dragocjeni. Pitanje - kako ih natjerati da dozvole ulaz vodoinstalateru kojeg bi ovi za odrzavanje zgrade poslali? Da li je stvarno jedini nacin sudskim putem? Ako da, koliko to traje s obzirom da se moja nekretnina unistava svakim danom sve vise? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 7. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2021. Tražite od Upravitelja da njihova pravna služba upozna te suvlasnike da ukoliko ne omoguće ulazak u stan dobrovoljno, da će se bez odlaganja pokrenuti sudski postupak s tim ciljem. Da je ishod postupka neupitan, a da će cjelokupni troška ići njima na teret. Ukratko, prebacite rješavanje problema na Upravitelja, te tražite da se to riješi dobrovoljno ili prisilno - sudskim putem, Vam je svejedno. Matx 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.