Drazek objavljeno: 12. srpanj 2021. Dijeli objavljeno: 12. srpanj 2021. EOS Matrix je preuzeo jedan moj dug. Tada sam bio u ovrsi i imao zaštićen račun. Ugurali su se preko reda pritiskom na tvrtku u kojoj radim i naplatili potraživanja tako da je tvrtka plaćala direktno njima umjesto na tekući s kojeg se skidala ovrha. Prošlo neko vrijeme pa su me opet počeli zvati za otplatu nekih zakonskih zateznih kamata. Nisam im ništa platio. Prošla je još jedna godina i eto opet oni. Zovu na mobitel i šalju poštom opomenu na kojoj piše da je "Preostalo otkupljeno potraživanje: 0,00HRK" i "Zakonska zatezna kamata X HRK" i da ako ne uplatim taj iznos da će izvršiti provjeru imovine i pokrenuti ovršni postupak. Da li može neki savjet što da napravim? Da li je uopće ovo opravdano potraživanje? Radi se o iznosu koji trenutno mogu podnijeti ali mi ovo izgleda kao neki APP (ako-prođe-prođe) pritisak koji da im drži vodu bi već davno proveli a i s obzirom na to i svo njihovo ponašanje tijekom tog perioda u mom životu ne želim im platiti niti kune više nego što je stvarno opravdano. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 12. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2021. prije 27 minuta, Drazek je napisao: Ugurali su se preko reda pritiskom na tvrtku u kojoj radim i naplatili potraživanja tako da je tvrtka plaćala direktno njima umjesto na tekući s kojeg se skidala ovrha. Ovo je propust poslodavca. prije 27 minuta, Drazek je napisao: Prošlo neko vrijeme pa su me opet počeli zvati za otplatu nekih zakonskih zateznih kamata. Nisam im ništa platio. I nemojte. prije 28 minuta, Drazek je napisao: Zovu na mobitel i šalju poštom opomenu na kojoj piše da je "Preostalo otkupljeno potraživanje: 0,00HRK" i "Zakonska zatezna kamata X HRK" i da ako ne uplatim taj iznos da će izvršiti provjeru imovine i pokrenuti ovršni postupak. Pozovite se na čl. 172. Zakona o obveznim odnosima i da svoja potraživanja na ime kamata dokažu u sudskom postupku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Drazek odgovoreno: 12. srpanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2021. prije 58 minuta, Borbena7 je napisao: Pozovite se na čl. 172. Zakona o obveznim odnosima i da svoja potraživanja na ime kamata dokažu u sudskom postupku. Zahvaljujem se na odgovoru. Članak mi ima smisla. A kako da se zaštitim od tih njihovih poziva i svega toga što izvode... Ma mislim u startu su zvali okolo susjede, pričali im svašta i vršili razno razne pritiske. Na koji način da zatražim da me ispišu iz svojih baza i više ne uznemiravaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 12. srpanj 2021. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2021. prije 43 minuta, Drazek je napisao: Članak mi ima smisla. Članka su se dužni pridržavati pri naplati duga, inače posluju protuzakonito. prije 44 minuta, Drazek je napisao: A kako da se zaštitim od tih njihovih poziva i svega toga što izvode Evo pogledajte ovaj link da se ne ponavljamo. prije 45 minuta, Drazek je napisao: Na koji način da zatražim da me ispišu iz svojih baza Podatke čuvaju 5. godina od podmirenja duga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.