Jump to content

Osiguranje - naplata štete


HM123

Preporučene objave

Pozdrav,

sudjelovao sam u 4. mjesecu u prometnoj nesreći. Pozvao sam policiju i sve prijavio osiguravajućoj kući. Osiguranje je pokrenulo predmet, ali zapalo je na dijelu gdje treba policijsko izvješće, jer naravno druga strana u nesreći ne priznaje svoju krivnju. Policijsko izvješće sam konačno dobio početkom 7. mjeseca u kojem je navedeno da je drugi sudionik u prometnoj krivac. Osiguranju sam dostavio izvješće i tražio sam da mi odobre isplatu, da konačno mogu popraviti auto. Tu dolazi do problema, jer mi šalju obavijest o neosnovanom zahtjevu, jer će se navodno drugi sudionik žaliti na to policijsko izvješće pred sudom. Dakle, po njima bi ja sad opet trebao čekati pitaj Boga koliko još rješenje tog postupka, da bi oni opet vidjeli kako će i šta napraviti. Podnio sam prigovor HUO, budem i HANFI, ali zanima me imam li osnove uzeti odvjetnika i tužiti osiguranje, jer ne žalim više čekati njihove odgovore i odugovlačenja, jer ja sam bez auta, a nisam kriv? Ako što znači i ja i druga strana u prometnoj smo klijenti istog osiguranja. Hvala na savjetu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

upravo htjedoh postaviti slično pitanje: saobraćajna bila u 5 mj, ja sam oštećenik, a 2 auta su sudjelovala u mojoj šteti. Jedan je izazvao nesreću zbog koje je drugi udario moj auto. Na poziv policije oba su navela da ćemo se dogovoriti. Jedan je dao izjavu u osiguranju,a drugi je odbija uopće dati čak niti nakon službenog poziva.

Nakon  2 mj mi je zahtjev odbijen kao neosnovan jer nemaju izjave svih sudionika nesreće.

Ja i uzročnik nesreće smo u istom osiguranju,a treći u nekom drugom.

Odlazim  na policiju i tražim naknadni policijski zapisnik koji je još u procesu.

Moja pitanja:

1. Da li postoji neki rok u kojem  ja kao oštećeni trebam dostaviti sve izjave odnosno policijski zapisnik? Pošto je odštetni zahtjev definitivno odbijen od strane osiguranja  tj dobila sam odgovor u roku od 60 dana jer nisam pribavila izjave svih sudionika... Polic. zapisnik ću još čekati neko vrijeme pa me samo zanima da li ga mogu normalno priložiti osiguranju da ponovno pokrenu proces  naplate štete.. ?

I to je pitanje da li će drugi krivac se odazvati pozivu za naknadni polic. zapisnik (iako je ljubazni policajac izjavio da će dobiti prekršajnu prijavu ako ne bude htio :))

1. U kojem zakonu piše da osiguranje mora imati izjavu svih sudionika prometne nesreće  tj da bez toga  je svaki odštetni zahtjev neosnovan. ? Znači, imam fotografije sa mjesta nesreće, ali nema polic.zapisnika jer su krivci na dolazak policije izjavili da ćemo se dogovoriti pa se nije čekala "ekipa za očevid".

 Na kraju  ispada da u ovoj državi ti svatko može napraviti štetu, pa iako postoje fotografije sa mjesta nesreće i gdje osoba stoji pored auta, slikani svi dokumenti itd   to ništa ne vrijedi niti znači. Ako on ne da izjavu možemo se slikati...Ili ako kaže da nije bilo tako tj  izjavi da nije kriv ili se žali na polic. izvješće..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija