Jump to content

Alkotest


anonimno

Preporučene objave

Naime bio sam naveće vani i, priznajem, popio par pića. Posljednja dva sata apsolutno ništa nisam pio jer sam znao da moram voziti kući. Krećem kući, prijatelji me nagovarju popij jedo za kraj, tzv. putnu, i ja popijem jeger 0,03. Izlazim iz diska i sjedam u auto. Nisam prošao niti 100m (doslovce), zaustavlja me rutinska policijska kontrola i policijski službenik traži da "pušem". Napomenuo sam mu da sam upravo prije minutu, dvije popio piće no on mi je rekao da to nema veze. I tako sam "napuhao" 0,62. Znam da sam kriv i da trebam platit kaznu, no ipak velika je razlika između kazni do 0.5 i iznad. Zato me zanima da li postoji nekakav propis koji regulira minimalni vremenski period koji mora proći kako bi testiranje bilo valjano te na koji bi se ja mogao pozvati u prigovoru. Naime ja sam uvjeren da bi "napuhao" manje od 0,5 (možda se varam!?) da se, recimo, pričekalo s testiranjem 10-15 minuta. Ja sam nakon nekog vremena tražio ponovno testiranje, no policijski službenik mi je rekao da time neću ništa promijeniti. Poslije sam u zapisniku vidio da piše, citiram: odbija stručni pregled - uzimanje krvi i urina radi analize.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslije sam u zapisniku vidio da piše, citiram: odbija stručni pregled - uzimanje krvi i urina radi analize.

 

na zalost, ovo ce te ukopati.

 

ali, sto pise u zapisniku o ispitivanju, tamo bi moralo biti upisano vrijeme alkotestiranja i vrijeme kada si konzumirao alkohol i koju vrstu alkohola, pogledaj, imas za to predvidjene rubrike, sto je upisano?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, tu je caka! Naime, u zapisniku piše da sam zaustavljen u 03:25; dalje, citiram, prema izjavi ispitanika konzumirao je u 03:05 Jeger 3 puta po 0,3 (Što nije istina. Naime, policijski službenik me pitao što sam pio TOKOM VEČERI, a ja sam odgovorio: 3 ili 4 Jegera misleći pritom na cijelu večer te sam napomenuo da sam netom prije popio jedan). Dalje, piše da je ispitivanje obavljeno u 03:40 (Što opet nije istina, jer izračunajte sami koliko je vremena potrebno da vas policijski službenik pita jeste li što pili, vi kažete jesam i on vam da da "pušete"). Ja sam zapisnik potpisao jer eto prvi put mi se to dogodilo i nemam nikakva iskustva s time. Ja sam prigovor mislio uložiti na netočno utvrđeno činjenično stanje u zapisniku, te da sam u više navrata tražio od policijskog službenika da ponovim alkotest (što i jesam!) na što je on negativno odgovorio i nije me upoznao sa svojim pravom na zahtjev za stručnim pregledom (uzimanje krvi i urina radi analize). Ima li to Vama ikakvog smisla ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li da ja u prigovoru obrazlažem cijelu priču koju sam gore naveo ili samo napišem da je činjenično stanje netočno utvrđeno, a obrazloženje ostavim za sud. Jer pazite, u zapisniku je prvotno za vrijeme zaustavljanja zapisano 03:40, pa je prekriženo i prepravljeno u 03:25. Ako to nije očita manipulacija vremenom, onda ne znam šta je?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija