Jump to content

Da li je potrebna 2/3 vecina


anonimno

Preporučene objave

Zgrada je sa 70 vlasnika stana, zgrada ima svoj parking koji nije dovoljno velik za sve, ipod iste zgrade - pojedini stanari imaju garaže u vlasnistvu, ili u najmu.

Predstavnik suvlasnika zgrade anketirao je sve vlasnike stana (pojedini su i vlasnici garaza ispod zgrade) da li zele prepustiti dio parking prostora stanarima koji nemaju garazu, te oznaciti i dodjeliti parking mjesta istima.

Anketa je provedena i rezultati su: za 40 vlasnika stana, protiv je 30 vlasnika stana (uglasvnom onih koji imaju garažu, a htjeli bi i slobodno parkirati na parkiralistu zgrade)

Pitanja: da li se na ovakav nacin moze donijeti odluka sa pravne strane gledista i da li to znaci da svi koji su na taj nacin dobili oznaceno parking mjesto postaju na neki nacin vlasnici istog.

ili je za donosenje takve odluke potrebna ipak 2/3 vecina vlasnika odnosno suvlasnika i nekakva papirnata dokumentacija, a ne anketa?? I sto uciniti da se takva odluka ne sprovede.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušat ću reći svoje mišljenje, koje nije pravno utemeljeno. Moj prijedlog je sljedeći: 1. Etažirati parkirna mjesta. 2. Ponuditi vlasnicima garaža da prodaju svoj udio u zajedničkom parkirnom dvorištu. 3. Oni koji postaju novim suvlasnicima, neka plate onima koji se odriču suvlasništva njihov dio suvlasništva u skladu s tržišnom cijenom. Mislim da je to jedini pravičan način rješenja problema. Npr. ako ima 35 parkirnih mjesta, a 35 ljudi od njih 70 prodaje svoj udio, onda onih 35 koji kupuju moraju platiti svakome koji prodaje 1/2 vrijednosti jednoga parkirnoga mjesta. OK?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija