Jump to content

Što sada ?


anonimno

Preporučene objave

Na području važenja GUP Grada Zagreba imam česticu površine 1.400 m2 na kojoj se nalazi, citiram izvadak iz katastra,kuća i zgrada. Budući da na mjestu zgrade namjeravam graditi kuću, moj plan je bio postojeću česticu podijeliti na dvije čestice, svaka 700 m2 sa time da zgrada ostane na novoj čestici. Obzirom da je minimalna površina za gradnju 600 m2 imao bih dovoljnu površinu međutim javio se slijedeći problem. Pola postojeće čestice se nalazi u zelenoj, a pola u stambenoj zoni i sada mi u Gradskom uredu tvrde da mi neće dopustiti lokacijsku dozvolu niti parcelaciju čestice jer obadvije novoformirane čestice moraju imati 600m2 građevne zone unatoč postojećem objektu.

Ukoliko je to točno, mene zanima slijedeće: ja više ne bih išao na parcelaciju čestice već bih na postojećoj zgradi tražio rekonstrukciju ili zamjenu objekta i u postojećim parametrima izgradio kuću. Zanima me da li je to moguće? Ono što me također interesira kako oni tumače tu zgradu budući se na istoj čestici nalazi i kuća. Naime, zgrada je u biti prizemnica sa krovištem koja ima nadozid i u njoj su do neke 1950. god. živjeli moji baka i djeda, a nakon što su sagradili novu kuću taj su objekat koristili kao staju za konje.

 

Unaprijed hvala na svakom mišljenju i savjetu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija