Jump to content

Sudar


Zvane

Preporučene objave

Vozio sam glavnom cestom, bila je gužva koliko to može biti u malom gradiću na moru. S desne sporedne izašao je drugi vozač i ja se nisam uspio zaustaviti.... gledali smo se u čudu i vikali -ja iznenađen što je on meni izletio a onda je rekao da je vidio žmigavac i krenuo... poznanici koje sam sreo do sada kažu da je on u krivu, nije smio izaći na cestu ali ja sam se u onom trenutku sažalio nad gospodinom i priznao krivnju jer mi je stvarno radio žmigavac. Zabunom

Problem tek dolazi: htjeli smo što prije riješiti, nismo zvali policiju nego otišli u osiguravajuće društvo. Ispunjavajući obrazaca vidio sam da mi je istekla vozačka, službenik je vidio.

Sad veli da će mi osiguravajuće najvjerojatnije naplatiti durgome isplaćenu štetu jer sam vozio bez važeće vozačke. Kako se mogu izvući od plaćanja svega što se oni sjete (službenik i "moja žrtva" se poznaju...)

Tj ako zapravo i nisam bio kriv ja ipak jesam spreman platiti svoju štetu ali kako izbjeći da meni osiguravajuće (euroherc) naplati?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Dakako zaboravio. Auto mi treba, svaki dan se vozim na posao i nikako nisam namjerno vozio s nevaljanom vozačkom.

Samo što sam ja to zaboravio nekoliko mjeseci... od kraja ljeta. Puno se radilo ljeti, rješavao sam peripetije oko rastave... i potpuno zaboravio.

 

A za krivnju -kažu mi poznanici da imam prednost bez ozira na žmigavac jer sam išao glavnom cestom. No ionako sam priznao i ne žćelim praviti probleme samo bi bilo lijepo da se nekako uzme u obzir to da izlazim u susret...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u svojoj praksi još nisam vidjela niti čula da netko tako lako priznaje, a zapravo niste glavni krivac. vi ste se vozili glavnom cestom, prema tome mogli ste imati i upaljen žmigavac, pa što? na koji način bi to suprotna strana dokazala? njegova riječ protiv vaše! a u svakom slučaju vi ste imali prednost i time automatski niste krivi. međutim, vi ste tako odlučili, pa kako vam bude......... biti dobra dušica nekad i nije dobro........ :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

europsko izvjesce ne moze sluziti za priznanje krivnje(pise na njemu), kao ni nikakav slican dokumenat,jer vi morate u svojoj izjavi na osiguranju dati sav cinjenican opis, kao i na kraju napisati da ste 600% krivi, ali konacnu ocijenu o placanju stete i u kojem obimu donosi pravna sluzba, konkretno Euroherca. A ja vas uvjeravam da odstetni zahtjev ce biti rijesen sa suodgovornoscu druge strane, ako ne i s otklonom stete. Jer ono sto ste vi iznijeli, govori vama u prilog. Ja vam savjetujem da unatoc svemu izjavljenom i vi podnesete odstetni zahtjev, jer po svemu navedenom vi imate pravo na odstetu, ali sa smanjenim iznosom, a sukladno vasoj suodgovornoscu, dok pravno gledajuci druga strana se nije mogla ukljuciti u promet sve dok sa sigurnoscu to nije mogla napraviti s obzirom na druge sudionike. A kretanje vozila na glavnoj cesti, a kojem moze ostati zmigavac od proslog raskrsca ili ne znam sto - to svakako nije.

 

P.S. za jednog drugog kolegu, u nekoj drugoj prici, eto mogu pisati a nikoga ne nagovaram na Ustavnu tuzbu... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima.

Auto sam već popravio -o vlastiti trošak a osiguranje će izgleda platiti drugom sudioniku -ne puni iznos jer je on bio na sporednoj cesti.

Dobrica ili ne, osjećao sam se krivim jer sam bio nepažljiv -da sam bio samo malo prisebniji izbjegao bih na drugu stranu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija