Jump to content

Ovršni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave


Blokoranadokraja

Preporučene objave

Molim pomoc.. Prije par dana sam dobila obavjest,ovrsni prijedlog i rjesenke o ovrsi temeljem vjerodostojne isprave..kao zakonski nasljednici brača i ja smo nakon pokojne majke nasljedili navodan dug prema otp banci ...o istom nismo apsolutno nikad primilo nikakvu obavjest i to od 2013 godine kada je majka preminula..odlaskom u poslovnicu otp banke djelatnica nam je samo ukratko odgovorila da se radi o kreditu Populare banke koju je otp banka preuzela 2014 god i da navedeni dug nije isti kao na nama navedenoj vjerodostojnoj ispravi vec puno manji...u fini nema nikakvog tereta na pokojnu majku ...dali se mozemo pozvat na zastaru i aljkavost ovrhovoditelja proslo ke 8 godina..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 39 minuta, Blokoranadokraja je napisao:

navodi kako su 01.07.2021 uvidom u poslovne knjige ustanovili kako je duznik majka duzna

Iz dokumenata ne vidim Rješenje o ovrsi, pa ako ga je javni bilježnik izdao, tada pravovremeno uložite prigovor. Prigovor se šalje javnom bilježniku u dovoljnom broju primjeraka. U prigovoru se pozovite na zastaru tj. na čl. 50. st. 1. toč. 11. Ovršnog zakona. Naime, ova obveza zastarijeva u općem zastarnom roku od 5. godina, a računajući od dana njenog dospijeća tj. od dana kada ste Vi kao nasljednici bili dužni podmiriti dugovanje po računu u banci. Čl. 5. st. 2. Zakona o nasljeđivanju kaže da ostaviteljevom smrću prelazi njegova ostavina na nasljednika, a čime postaje njegovo nasljedstvo, dok čl. 139. st. 1. Zakona o nasljeđivanju kaže da nasljednik odgovara za dugove ostavitelja. A majka je umrla u srpnju 2013. godine, te je Rješenje o nasljeđivanju u listopadu 2013. godine postalo pravomoćno, a što bi značilo da je ovrhovoditelj propustio pravodobno pokrenuti ovršni postupak i prekinuti zastarni rok od 5. godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru.  Dali je ta vjerodostojna isprava valjana po zakonu jer uvidom u istu ovrhovoditelj je mogao navesti bilo kakav  iznos duga pokojnice jer se na njoj ne vidi nikakav dokaz o  istom (npr ugovor o kreditu i slic...otplaceni anuiteti ...). Jedan od brace je u inozemstvu prijavljen na 5 godina kako bi on trebao podnjet prigovor.... l.p.i jos jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 minuta, Blokoranadokraja je napisao:

Dali je ta vjerodostojna isprava valjana po zakonu jer uvidom u istu ovrhovoditelj je mogao navesti bilo kakav  iznos duga pokojnice jer se na njoj ne vidi nikakav dokaz o  istom (npr ugovor o kreditu i slic...otplaceni anuiteti ...)

Da, valjana je.

prije 8 minuta, Blokoranadokraja je napisao:

Jedan od brace je u inozemstvu prijavljen na 5 godina kako bi on trebao podnjet prigovor....

Da li je njemu uručeno ovo Rješenje o ovrsi? Jer rok za prigovor teče samo u odnosu na one ovršenike kojima je uručen. I ima li u RH prijavljeno prebivalište, odnosno boravište, pa da mu je dostavljano na tu adresu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 minuta, Blokoranadokraja je napisao:

Ovo nama nije dostavljeno vec ostavljeno u postanskom sanducicu

Za ovo postupanje žurno pođite na poštu i tražite uvid u njihove poslovne knjige, da vidite - kome je, kada i na koji način ovo poštar dostavio. Uložite prigovor na rad pošte, jer je poštar morao krivotvoriti Vaše potpise. Naime, ovo Vam je trebalo biti osobno uručeno na način da ste na dostavnicu naznačili datum i da ste se vlastoručno potpisali, jer od tog datuma Vam teče rok od 8.dana, a u kojemu možete pravovremeno uložiti prigovor na Rješenje o ovrsi. Sve poslano izvan ovog roka će od suda biti odbačeno kao nepravovremeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tim više imate razloga za odlazak na poštu, ukoliko se radi o dostavi preporučene pošiljke, jer se iste ne dostavljaju na ovakav način. Ako je poštar na dostavnici krivotvorio datum i Vaše potpise, ta ako Vam je zbog toga prošao rok za prigovor, tada ćete uz prigovor još morati tražiti i ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, odnosno povrat u prijašnje stanje, a sve radi nezakonitog rada poštara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija