Jump to content

Postoji li za ovaj slučaj kazneni zakon ili je to tako?


Ktajana

Preporučene objave

Poštovanje, nedavno je tata morao ići na operaciju srca.. Tražio je od CZSS preporuku za dom za mene. Nazvao je gospođu kod koje trebam ići. 

1. Žena je rekla da ima plaćenu pomoćnici, no kad sam bila došla bilo je 4 osobe u kolicima, jedna na hodalici, ja nepokretna u krevetu. Od pomoćnice nije bilo ni p. Bila je jedna frizerka koja me ošišala i došla još dva puta da me pozdravi. Ali pomoćnice nije bilo u domu, dakle žena je lagala. 

2. Dnevno imam terapije kroz cijeli dan. Doktor opće prakse je rekao da u domu moraju poštivati vrijeme kada uzimam lijek. Gospođa mi niti jedan lijek nije dala na vrijeme. Uz to imam urinarni kateter. Već 4 godine. Doktori na nalazima pišu preporuku svaki dan pola litre Uvin čaja. Tata je poslao čaj sa mnom ali sam ga u dva tjedna popila samo 2 litre dakle svega 4 dana. Ni to nije ispoštivala. Jutros mi je asistentica. Glava mi je puna temeljice čistila je pola sata još mora i sutra. Lijevo oko ne mogu zatvoriti i moram imati plastičnu komoricu na oku kada perem kosu. Žena mi je jednom oprala kosu ali nije stavljala komoricu jer nije dala tati da joj objasni. Moram piti i toplu vodu, gospođa mi nije nijednom dala toplu vodu pa sam stalno povraćala krv. Za stolicu moram imati čepić. Ona ga je davala svaki dan, a on se daje 2 puta tjedno. Onda bi me ostavila da ležim na leđima. Kada bih obavila stolicu, ja bih joj rekla da me očisti jer me jako peče. Nije me čistila odmah već sam durala bolove. Dva puta sam joj pala u nesvijest. A terapiju koju trebam dobiti u pola 7 mi je davala jednom ili bi dala 13 sati. I uvijek bi me prvo znala oprati jer bi ja vrištala čekajući terapiju. Zbog povrede očiju imam svoje kapi i masti za oči. I dnevno ih treba kapati i mazati 5-6 puta. Ona je meni 3 puta. Skoro sam izgubila vid i na desno oko. Na lijevo već ne vidim. I još je bilo gorih 10 stvari koje nije ispoštivala.. Dali postoji neki kazneni zakon za to? Dali da prijavim njen dom CZSS ili da ostavim to tako kako je? Ako postoji neki zakon za zaštiti korisnika dakle na osnovu čega da ju prijavim... Hvala lijepa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija