Jump to content

Otvaranje putničke agencije


Marinica1234

Preporučene objave

Poštovani

zanima me ukoliko biste mi mogli pomoći s još nekoliko informacija ili me barem uputiti gdje bi ih mogla potražiti!

Naime zanima me otvaranje putničke agencije koja bi se većinom bazirala na sportskom, avanturističkom i  vikend turizmu. Inače sam zaposlena u potpuno drugoj branši ali sam zbog ljubavi prema putvanjima prije nekoliko godina položila ispit za turističkog pratitelja i radila bi ovo recimo vikendom i za vrijeme godišnjih za početak. 

Zanima me; 

1.je li moguće otvoriti turističku agenciju na već postojeći j.d.o.o supruga koji je prvenstveno namijenjen vodoinstalaterskom poslu ali ima uvedene i neke turističke djelatnosti i  ako jest. dali je u tom slučaju potreban voditelj poslovnice za turističku agenciju ili je dovoljan voditelj primarnog j.d.o.o-a. Odnosno kako teče razgraničavanje dvije djelatnosti  unutar istog j.d.o.o-a?Sve mi je nejasno

2.Također me zanima mogu li ja uz stalan posao koji imam  obavljati aktivnosti turističkog pratitelja vikendom te imami li obavezu isplaćivanja mjesečnih prihoda sebi i kakve još obaveze imam prema državi

3. Tko je stručan u ovom poglavlju i koga pitati za pomoć oko svega? 

Unaprijed zahvaljujem na vremenu i odgovoru!

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ista firma vašeg supruga vam je veliko financijsko olakšanje (u suprotnom, kako ste naveli, da bi to radili vikendom - ne bi se financijski pokrili, to jest propali bi) ako nema upisanu tu djelatnost, neka izvrši - do registraciju i za turističku djelatnost - pružanje usluga u turizmu - šifru če mu dati javni bilježnik. To se kod firmi zove - Poslovna jedinica (turistička ili putnička agencija - vodite računa, da postoji razlika između Turistička ili Putnička).
Morali bi imati 1 zaposlenika sa potrebnom stručnom spremom - Viša turistička ili slično.
2. Vi uz vaš posao, po zakonu ima te pravo na 8 sati rada kod drugog poslodavca - to bi bio taj vaš angažman vikendom.
Sve vezano, uz državna davanja - na vaših 8 sati obaveze po PDV-u i sve vezano uz tu problematiku će vam objasniti voditelj knjigovodstvenog servisa, koji vodi papire vašem suprugu, jer će ista osoba voditi sve vezano uz firmu i tu poslovnu jedinicu.
Morate znati, da vam otvaranje poslovne jedinice uz postojeću firmu, gdje već imate sve od žiro računa - knjigovodstva i puno davanja koja firma plača mjesečno, plačala bi i bez poslovne jedinice - hoću reći, da 
u samom startu, puno ste uštedjeli.
3. Kome se za početak, obratiti za više informacija ? - a)  ured za gospodarstvo, pri vašoj županiji - b) pročelnik za turizam, u uredu za gospodarstvo - c) Obrtnička komora - d) Turistička zajednica grada.
Evo, to bi bilo za početak - prvo, u ured za gospodarstvo (vezano uz otvaranje poslovne jedinice - Javni bilježnik za - doregistraciju djelatnosti (trošak, max, 1500,kn ), knjigovodstveni servis, koji vodi knjigovodstvo suprugovoj firmi, ako je knjigovođa stariji sa iskustvom, dobit će te više dobrih informacija, nego u svim nabrojanim institucijama zajedno.

uređeno: od Borbena7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija