Jump to content

Oduzimanje dozvole, samo 1 kategorija ili sve?


ElementalBrain

Preporučene objave

Rođaku je došlo pismo na kojem tvrde da ima 15 negativnih bodova i da mu se oduzima vozačka na 2 godine, te nakon toga može ponovno polagati vozački ispit. Sve što je radio, ukoliko je radio (ne znam stvarno jel napravio te prekršaje ili nije) je bilo na motoru. Na dokumentu samo piše da mu se oduzima vozačka, no svi s kime pričam tvrde da se ne može uzeti vozačka za sve kategorije nego da on samo ne smije voziti motore, a automobile i dalje smije. Može li to biti točno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se određuje mjera zabrane upravljanja radi pojedinog prekršaja, odnosi se samo na kategoriju kojom je prekršaj počinjen.

Ovo je druga vrsta postupka i tu se vozačka poništava (znači, ne radi se o zabrani upravljanja na određeni rok, nego o poništavanju vozačke, kao da ju nikada nije imao, pa će morati ponovno polagati nakon proteka tog roka), bez obzira na kategoriju kojom su počinjeni prekršaji, tako da je sve u skladu s propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija