Jump to content

Dvojna kuca,prolazi,nuznost puta


Rv9

Preporučene objave

Dobar dan,

Neznam jesam li pogodio dio teme o kojoj cu pricat,al ako sam falio rado bi da mi netko pojasni da odgovor na pitanje koje me muci.

Zivim u dvojnoj kuci,dva brata,jedan je vlasnik 1/1 svoje strane kuce a drugi 1/1 na svojoj strani. Trenutacno smo u protokolu elaborata i izmjeni cestice i razlici u stvarnom stanju za dobivanje uporabne dozvole,odnosno etaziranja zgrade(stambene kuce) u kojoj se nalazi 5 apartmana,dva visoka potkrovlja i stanovi gdje zivimo,odvojeno.

Stvarno stanje kuce se s godinama prominilo i doslo je vrijeme da svak trazi svoj nacin izgradnje,e tu se sad stvara problem.

Kuca je imala ne ucrtan i dogovorom postignut prolaz ispred mojih vrata do vrata drugog korisnika kuce, s vrimenom se taj prolaz prominio,zapravo tu su bili vrtlovi koji su sad napravljeni i zazidani u dvoriste,te stranka i daje koristi moje dvoriste da dode do svojeg ulaza. U meduvremenu je napravljen parking velikih gabarita gdje je smjesteno 6 automobila te je ostavljen prolaz po sredini parkinga(cca 3-4m),gdje stranka moze dodi ne ometano do svoje nekretnine i gdje su im garaze,al njima taj nacin dolaska do nje ne odgovara,jer smo mi na nasem dijelu gdje oni godinama prolaze htili prosiriti dio kuce i napravit jos jednu prostoriju,gdje se oni bune da nemamo pravo to radit,iako je po katastru,taj dio kuce,kao i dvorista nas i vlasnistvo 1/1. Mene buni to da ispada da se stranka koristi mojim zemljistem i okucnicom onako kako njima odgovara,ne postivajuci nasu privatnost i nas mir,jer godinama prolazit ispred vrata i nije lako trpit.

ono sta mene zanima je,dal ja mogu na svojem zemljistu odredit gdje ce bit nuznost puta i dopustit stranci gdje moze prolazit ili stranka moze od mene trazit prolaze,ispred mojih vrata,preko mog parkinga i sve to koristit kao da je njihovo i s tim nacinom meni zabranjivat gradnju i uvjetovat me da nesmijem gradit ako se ne dogovorimo da je prolaz priko parkinga? Dogovorilo smo se da je prolaz preko parkinga do njihove nekretnine al po meni pustilo smo preko sredine al njima se to ne svida nego traze prolaz uza zid parcele,sta meni smanjuje gabarite parkirnih mista?!

 

Zapravo jesam li ja taj koji na svojoj polovici odreduje di ce bit prolaz,zakonski upisan ili ne.

 

Hvala na odgovoru i stojim na raspolaganju da mi se sve ovo pojasni ako sam ja nesto krivo obj odnosno da docaram kako to sve izgleda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija