Jump to content

Odvjetničko društvo Vukić, Jelušić, Stanković...


bee

Preporučene objave

Najveće odvjetničko društvo u Rijeci, izvrsno organizirao i vođeno. Vukića su dva brata - stariji je glavni partner, mlađi je jedan od najproduktivnijih stručnih pisaca među odvjetnicima kod nas, Stanković je dr znanosti i bavi se pomorskim. Ukratko, to je jedno od nekoliko najuglednijih odvjetničkih društava u HR. To znaći da se strani jezici koriste ravnopravno sa hrvatskim, da se sigurno dosta radi i traži puno, itd. Inaće, ako se složimo da nije svatko za sve, onda ti mogu i reći da se bojim da ako za njih do sada nisi čuo-la i ako se raspituješ o njima na forumu, da vjerojatno nisi kandidat za njih, jer oni koji jesu znaju debelo prije diplome da baš tamo žele raditi i zašto to žele. U svakom slučaju, u takvoj firmi treba pokušati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma daj molim te....ako činjenica da je netko čuo za neki ured znači ujedno da je i idealan kandidat za njih i obnuto, čini preduvijet za rad u tom uredu,onda bi svaki džabalebaroš koji živi od prikupljanja informacija imao šanse.

sposobnost i snalažljivost prije svega........a prije diplome se ionako uživa inače šteta tog divnog razdoblja u životu!!!!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ajmo poć od toga da nije svatko za sve :-D

 

Dalje: malo mi je teško zamislit da se netko tko "uživa prije diplome" i studira desetak godina preko noći može pretvoriti u osobu koja će se posvetiti poslu prije svega i biti sprema provesti tjedan dana u uredu na nekom zahtjevnijem predmetu.

 

Opet ne mislim da je potrebno zant gdje ćeš raditi da bi zavrijedio da tamo radiš kad diplomiraš. Puno ljudi završi u nekom poslu u kojem nisu planirai i tamo se odlično snađu.

 

Ali, kako je rekao kolega dva posta iznad, nekakav šalabajzersko-lako-ćemo pristup u takvim uredima nema prođu.

 

Inače, u tom uredu njeguje se "zanimljiv" izričaj, nadam se da ga vježbenici ne usvajaju :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne shvaćam prezir prekaljene/og Laylo-a u pogledu moje primjedbe jer mi se ćini da se i ne razlikujemo previše u temeljnim stavovima. Zapravo sam htio reći da je ovaj forum jedno od rijetkih mjesta u struci gdje smo svi jednaki. Po većini ostalih pitanja se razlikujemo, pa se tako razlikuju i studenti prava. Oni koji nastoje imati bolje ocjene, angažirani su u ELSI, debatnim klubovima, znaju i hoće učiti jezike, pišu članke, dobivaju dekanove i rektorove nagrade, uključuju se u Moot natjecanja i općenito ih neki vrag zanima u tom pravu, vjerojatno će se još i prije diplome raspitati o tome gdje bi voljeli raditi, a spomenuto društvo je baš jedno od onih kojima kolege takvog profila prirodno naginju. Prema tome, ne radi se o tome da džabaleboaroši skupljaju informacije, jer im bez dobrog CVa neće koristiti. Danas ima toliko sjajnih, talentiranih i obrazovanih diplomanata prava koji pomiću kriterije kvalitete pa je konkurencija u vrhu strašna. Zato si takvi kolege teško mogu dozvoliti da prije diplome nemaju ideje gdje bi željeli raditi. Prihvaćam razne pristupe i svrhe studiranja, ali sam uvjeren da će zadatak razvoja pravne države i stvarne vladavine prava lakše iznijeti motivirani i stručni pravnici kojima je prioritet baš struka (a ne nešto drugo). Kao pravnik za takve navijam, podržavam ih i želim ih u što većem broju za svoje kolege.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma dragi kolega, zapravo se načelno slažemo u stavovima i ja se ispričavam ako je moj post ostavio krivi dojam, ali uistinu me je iziiritirala konstatacija po kojoj netko tko se u dobroj namjeri raspituje za neki ured nema što raditi u njemu?!

Dotični ured je preslika vrhunskog profesionalizma, naime sasvim slučajno su nam prije par godina vodili jedan imovinsko pravni spor, tako da sam osobno, u svojstvu stranke, surađivala s njima.

Inače, nisam sigurna da bih čula za ured u Rijeci.

Jednako tako, primjerice Porobija i Porobija su odrađivali neke privatizacije pa su bili medijski eksponirani.....što ne znači da treba špotati mlade kolege koji možda za taj ili sličan ured nisu čuli.

Referirajući se na post kolege Mireka, želim naglasiti da pod uživanjem u studiju ne smatram studiranje preko 10 godina, nego prisustvovanje studijskim putovanjima, seminare po drugim fakultetima, put s rusakom po Europi, honorarne poslove, učenje jezika....po meni se samo tako odrasta u cijelokupnu mladu osobu i ako baš želite pravnika, jer životna iskustava, uz znanje stečeno uz knjigu, čine polaznu točku za uspjeh.

No, opet, to je samo moje skromno mišljenje.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Ovo je neukusno što sugeriraš i žalosti me da je nepovjerenje u kolege i struku tvoja platforma odnosa s njima. Zašto onda to radiš? Radi nešto drugo, gdje ćeš se bolje osjećati. Dozvoli još i primjedbu da jako površno rezoniraš. Što misliš kakvu bi veliku korist kolega Vukić imao da ovako sam sebe hvali na forumu? Misliš da bi time dobio kakav novi posao od nekoliko milijuna nečega? Jasno da ne bi, pa niti nema nekog motiva sam sebe hvaliti na ovom mjestu. Dakle, naravno da nisam iz firme o kojoj se piše, a iz mojih drugih postova možeš vidjeti da o firmama o kojima sam nešto pisao znam puno i detaljno, što će reći i da imam dobar pregled struke općenito i da me ne zanima promocija samo jedne firme ili odvjetnika, već svih onih za koje mislim da predstavljaju dobro mjesto za početak u struci i koje nam kao kolegama moraju služiti na ponos. Interes struke je da prepoznamo i preporućimo dobre i označimo loše, a tako doživljavam i svrhu ovog foruma. Kompromitiranje toga ciničnim i nepromišljenim primjedbama niti je duhovito niti ikome dobro ćini. Mene to samo odvraća od daljnjeg sudjelovanja na forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija