Jump to content

Povrat poreza na osobni odbitak


Tinchy23

Preporučene objave

Poštovani, molila bih pomoć u vezi povrata poreza na osobni odbitak. Naime, s obzirom da sam veći dio 2020. godine bila nezaposlena, mama me prijavila kao uzdržavanog člana kako bi mogla ostvariti povećanje osobnog odbitka.

Ja sam tokom te godine odradila par mjeseci ali na pola radnog vremena i uz autorski ugovor nisam premašila iznos od 15.000,00 kn naveden u članku 17. zakona. No, u poreznom rješenju ovo ljeto mami je ipak došlo da mora vratiti 3.000,00 kn

jer sam ja navodno taj iznos premašila. Žalili smo se na tu odluku još u 6.mj. ali odgovor nismo dobili. Danas joj je službenica u Poreznoj rekla da se radi o bruto, a ne neto iznosu i da je obvezna platiti dug jer joj prijeti ovrha, a odgovor će navodno dobiti ali joj to ne odgađa podmirenje duga.

Kopam po Zakonu i ne nalazim nigdje da se radi o bruto iznosu. Navodi se samo 15.000,00 kn primitka, a definicija primitka je iznos kojeg dobije obveznik, a ne država. 

S obzirom da imamo 8 dana za reakciju molila bih pomoć ako je moguće. Radi li se zaista o bruto iznosu ili je to priča APP, pa tko nasjedne?

I ako je zaista tako, kome bi se bilo najbolje obratiti?

 

Hvala unaprijed, lp

 

Tina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija