Jump to content

Nasljedstvo


Petar9949

Preporučene objave

Djed je oporukom prije 40 godina ostavštinu podijelio između 5-ero djece.Sva ostavština nakon njegove smrti prepisana je na mog oca i ona je na njemu,što su svi i znali i moj je otac plaćao i porez.Kakva je situacija sa svim tim kad moj otac umre i možemo li mi kao njegova djeca imati pravo na tu ostavštinu.Nije ljudski i nije korektno ,ali prema mom ocu su i braća i sestre kroz ovih 40 godina bili izuzetno nekorektni i neprijateljski nastrojeni,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
Dana 30. 10. 2021. u 18:36, Borbena7 je napisao:

Nije baš jasno kako je došlo do upisa vlasništva na Vašeg oca, ali ako je on vlasnik onda ga nasljeđuju njegovi zakonski nasljednici, ukoliko nema oporučnog raspolaganja ili ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Nakon djedove smrti kompletno imanje je prepisano na mog oca jer su se svi složili da je tako najbolje.Moj je otac radi toga izgubio i dječji doplatak i plaćao porez,znači ništa nije skrivano i sve je legalno prebačno.Otac ima nas troje i svom troma nam daje zemlju da j e podijelimo.Zanima me kakva prava u ovom svemu imaju njegova braća i sestre sada nakon 46 godina.,hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Suprugin otac je sa bratom dogovorio podjelu parcele po pola.Geodeti su to unijeli u protokol,a naglašavam da je brat bio taj koji je predložio takvu podjelu.Nakon godinu dana su obojica pozvani da isto konačno potvrde i potvrdili su i potpisali.Sada brat traži cijelu parcelu jer bi nešto gradio i prijeti sudom...kakva su mu prava?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija