Jump to content

Saobracajna nesreca isplata stete


Saobracaj22

Preporučene objave

Postovanje, imao sam saobracajnu nesrecu, automobil ispred mene je zakocio, ja nisam stigao i udario sam ga, priznao sam krivicu i na savjet policijskih sluzbenika potpisali smo europski obrazac, auto u koje sam udario je u voznom stanju i gospodin se odvezao kuci, tj. nisu mu osteceni vitalni dijelovi automobila, svjetla prednja, straznja, motor i slicno. Ozljedjenih nije bilo sto stoji u obrascu a i policija je kada se uvjerila da nema ozljedjenih savjetovala je europski izvjestaj. Nisam bio pod uticajem alkohola mada me niko nije ni testirao niti je to zahtjevala ostecena strana a ni policija, uvidjaj se nije uradio. Osteceni gospodin je bio vrlo kulturan i korektan kao i ja pa smo se ubrzo i razisli. On je sutra podnio izvjestaj mom osiguranju, auto uredno registrirano i osigurano i sada ce osiguranje dalje to raditi koliko sam shvatio. Zanima me da li on moze od mene licno zahtijevati isplatu neke stete ili osiguranje regresno npr. Kaznu nikakvu nisam dobio niti prekrsajni nalog. Bio sam uredno vezan, jednostavno nisam bio u mogucnosti se zaustaviti na vrijeme. Da li to spada pod grubu nemarnost koja se spominje kao uslov da osiguranje trazi od mene isplatu, i zanima me da li moze mene licno tuziti iako sam osiguran od automobilske odgovornosti i u kojem slucaju sta moze zahtjevati. Hvala unaprijed na pomoci. P.S. Imam validnu vozacku dozvolu, nisam upravljao pod zabranom i uopste nemam zabrana i kaznih od kad sam polozio do danas niti jednom nisam kaznjen i nemam niti jedan kazneni bod ako sta znaci u svemu ovome. 

uređeno: od Saobracaj22
Zaboravio napisati
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da to svakako, kako sam ostao u kontaktu sa gospodin kroz razgovor mi je rekao koliku stetu smatra da ima i meni ne zvuci bas realna za ta ostecenja, da li se on povodom toga spori iskljucivo sa  mojim osiguranjem ili moze nekako i mene privatno obuhvatiti?

 

I jos jedno pitanje molim Vas, da li po ovome sto sam napisao osiguravajuce drustvo ima pravo zahtjevati od mene novac koji isplati osteceniku?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija