Jump to content

Tabularna izjava


anonimno

Preporučene objave

Prodavatelj stana je isplaćen kreditom čiji sam ja nosilac. U kupoprodajnom ugovoru u jednom članku piše: "...Prodavatelji će nakon isplate... dati kupcu posebnu potvrdu o isplati kojom dozvoljavaju Kupcu prijenos prava vlasništva...". Da li je ta potvrda neka potvrda od banke - izvadak? Ili je bas ovjerena izjava kojom Prodavatelj izjavljuje da je primio novac? To mi sad treba da se uknjižim. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavio bih jedno pitanje na temu tabularne izjave, obzirom da i ja uskoro planiram raditi kupoprodajni ugovor. Da li je navedena potvrda nuzna?

 

Da li tabularna izjava unutar kupopr. ugovora moze biti oblika "Prodavatelj dopušta Kupcima da bez bilo kakve njegove daljnje suglasnosti ili odobrenja, u zemljišnim knjigama i drugim javnim očevidnicima izvrše prijenos prava vlasništva na nekretnini iz članka X ovog Ugovora, i to s imena i vlasništva Prodavatelja na svoja imena i u svoja vlasništva".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je nužna, ako se želite uknjižiti u zemljjišne knjige kao vlasnik. Nijedna gruntovnica vam neće provesti kupoprodajni ugovor bez te izjave. Ona može biti uključena kao jedan članak u kupoprodajnom ugovoru ili može u ugovoru stajati da će biti izdana po isplati cijele novčane svote. Onda se pravi posebno ta izjava i ovjerava prodavateljeve potpis kod bilježnika pa kod upisa u gruntovnicu priložite i ugovor i izjavu.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija