Jump to content

HEP račun za električnu energiju u Petrinji


dea 333

Preporučene objave

Poštovani,

Početkom 10. mjeseca dobio sam račun za potrošenu električnu energiju u privatnoj kući ( zelena naljepnica- nije mnogo oštećena ) u Petrinji .

Raču je izdat nakon očitanja brojila od 01.06. 2021 -31.08.2021 godine( 3 mjeseca) i navodi da sam u tom periodu potrošio cca 6000 kwh električne energije.Do 01. 06.2021 godine bili smo oslobođeni plačanja električne energije i u tom periodu sam mjesečno ( a i svih prethodnih godina) trošio oko 250 kwh el.energijemjesečno.

Račun mi je ispostavio HEP Elektra d.o.o. Rijeka kojima sam i uputio žalbu u zakonskom roku ali sam dobio odgovor da oni nisu nadležni nego da se obratim HEP -Operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektra Sisak.

I nima sam se žalio i još čekam odgovor.

Činjenica je da brojilo pokazuje navedenu količinu el. energije u ta 3 mjeseca( 6000 kwh) ali isto tako činjenica je da u prethodnim godinama nisam nikada imao veću potrošnju od 250 kwh mjesečno ( čak ni u onih 6 zimskih mjeseci kada je bila besplatna el. energija).

Interesantno je da sam za naredne račune dobio opet uobičajene mjesečne uplatnice od 250 kn mjesečno.

Pitanje je jel neko u HEP-u ne može ili neće logično pretpostaviti ili izračunati stvarnu potrošnju na osnovu zakupljene energije(5,75 kwh ),monofaznog brojila, jer je nemoguče potrošiti 6000 kwh za 3 mjeseca ( kučna instalacija nije predviđena za takvu potrošnju).

Zar se ne mogu nikome žaliti nego oni napišu koliko im treba pa plati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete u sudskom postupku dokazivati svoje navode.

Ukoliko Vaš prigovor na račun bude odbijen, a Vi ne podmirite taj dug, oni mogu pokrenuti ovrhu. Na zaprimljeno rješenje o ovrsi koje donosi javni bilježnik, možete uložiti prigovor, a po prigovoru ćete biti upućeni u parnicu u kojoj možete dokazivati sve ovo što ste naveli u prigovoru na rješenje o ovrsi javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija