Jump to content

prom. nesreća sa smrtnim ishodom


anonimno

Preporučene objave

pred dvije godine mi je smrtno stradao brat u nesreći koju nije skrivio. postupak protiv osobe koja je nesreću skrivla je još u tijeku, a odštetna parnica je okončana pred podosta vremena i isplaćena nam je odšteta.

problem je u tome što je osoba koja je nesreću skrivila supružnik prometnog policajca čiji su kolege obavili očevid (i on je bio prisutan) te sumnjamo u vjerodostojnost zapisnika. druga stvar, koja se nigdje ne navodi, a koja je, barem po mom mišljenju važna, a i predviđena je zakonom, je činjenica da osoba koja je nesreću skrivila nije pružila pomoć unesrećenom niti mu se približila, već je uzela mobitel i nazvala ne hitnu pomoć već bračnog druga policajca, a hitnu je pozvao jedan očevidac koji je također pokušao mome bratu pomoći do njihova dolaska. nije mi jasno zašto se to ne navodi u optužnici, još mi je manje jasno da državni tužilac koji postupak vodi to smatra nevažnim.

 

na koji način mi (obitelj smrtno stradaloga) možemo zatražiti novo vještačenje (naime, smtramo da bi, s obzirom na spomenutog bračnog druga prometnog policajca, bilo poštenije da se angažira vještaka iz drugog grada).

je li moguće optužnici pridodati ii onu zbog nepružanja pomoći? sjećam se, kada sam ja polagala vozački, da su me tome učili kao nečem vrlo važnom i obaveznom te sam stoga (kao i svi koji polažu vozački ispit) morala položiti i pružanje prve pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji i vjestak prometne struke koji ce ili vec jeste, dati svoj nalaz i misljenje o ovoj prometnoj nesreci, osvrnuti ce se na sve materijalne tragove koji postoje u spisu, na obranu, iskaze i on je ustvari bitan..

ako je sto sumnjivo (vrsenje ocevida), to bi on mogao uociti..

drzavni odvjetnik vam je taj koji zastupa optuzbu i on ce ako bude potrebno predlagati dalje novo vjestacenje ili neke druge dokaze (sto ne znaci da ih sud mora i prihvatiti!)

 

ovo oko ne/pruzanja pomoci na nacin kako vi kazete, nije bitno za kazneno djelo izazivanja prometne nesrece i ne unosi se u optuzenje..

druga stvar bi bila da je pobjegao sa mjesta prometne nesrece..a nije..

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija