Jump to content

Ponovno pokretanje ovrhe


suzy cat

Preporučene objave

Poštovani, imam jedno pitanje u vezi ovrhe koju ponovo namjerava pokrenuti odvjetnicko drustvo koje zastupa T-com (Hanžeković i partneri) Naime..godinama sam bila u blokadi zbog T-coma i bolesnih zateznih kamata koje su potražvali. Napisala sam žalbu i nakon nekog vremena sud je obustavio ovrhu. T-com se žalio na odluku suda ali je sud žalbu odbio. To sve se povlači od 2011. godine i već sam pisala unatrag par godina o tome. Sada se oni javljaju 3 godine nakon odluke suda i opet potražuju glavnicu, zatezne kamate, kao i troškove nastale rješenjem o ovrsi. Je li moguće da se ponovno pokrene ovrha unatoč odluci Županijskog suda koja je istu obustavio prije 3 godine? Što mi je činiti? Također, nude mi dvije opcije...da odmah uplatim sve što traže na IBAN hrvatskog telekoma ili "da ih kontaktiram radi obračuna duga". Što to znači? 

Hvala.

P.s u prilogu šaljem obustavu ovrhe od strane suda kao i pismo koje sam maločas primila. Ako treba, mogu poslikati i očevidnik.

Suzana

20211122_165845.jpg

20211122_165859.jpg

20211122_165911.jpg

16375969728701462553080785258261.jpg

uređeno: od suzy cat
Tipfeler
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne platite navedenu tražbinu ili ukoliko ne sklopite sporazum o obročnoj otplati duga, ovrhovoditelj ima zakonsku osnovu (pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi javnog bilježnika) da ponovno pokrene ovršni postupak. I da, troškove takvog postupka je on dužan predujmiti, ali ih kasnije ima pravo naplatiti od Vas kao ovršenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svrha je da ovrhovoditelj bude aktivan u svom pokušaju naplate, a ne da Vam je doživotno blokiran račun. Ovrha se može obustavljati na više načina, te se nakon toga ponovno pokretati i tako sve do potpunog namirenja duga. Ne vidim na što bi se mogli žaliti, a svakako uzmite u obzir da na žalbu imate za platiti sudsku pristojbu i troškove zastupanja druge strane u postupku, a koji su prouzročeni s Vašom neosnovanom žalbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija