Jump to content

odgoda slizenja vojnog roka


anonimno

Preporučene objave

bio sam strgao nogu sa opakim ostecenjem mekanog tkiva prije cca 6 mjeseci. do danas sam imao dvije operacije. ja hodam al smanjena je pokretljivost.

 

u medjuvremenu sam izgubio prava redovnog studenta i upisao izvanredno. i zbog toga ce me zvati na odsluzenje vojnog roka.

 

da li mogu zatraziti kakvu odgodu sluzenja?

ako treba idem i pred strucnu komisiju...

 

citao sam zakon al tamo ozljede uopce nisu navedene. cudno... po tome netko sa obje strgane noge mora ici kada mu doma stigne onaj kartoncic

 

fala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

operiran sam na traumatologiji (Draskoviceva). od dokumentacije imam samo dva papira. dvije povijesti bolesti (1. i 2. operacija) + kontrole. Dakle nije puno papirologije.

uglavnom svaki put napise poboljsanje i sl.

 

slijedeci tjedan idem na tzv. finalnu kontrolu kada bi moj slucaj trebao biti zakljucen. da li da se zalim na bolove i sve ostalo i inzistiram da to napise u povijest bolesti?

trebam li traziti jos kakvu dokumentaciju?

 

sto se tice vojnog odsjeka, dal da cekam da me pozovu (mogu dobiti i direktni poziv na novacenje) ili da idem sam prijaviti svoj slucaj?

moja logika je da ako cekam da me mogu skuriti bez sanse za obranu...ni sam nisam siguran sto uciniti buduci da ne znam kako funkcionira taj cijeli sistem.

 

bilo kakvi komentari su dobrodosli

 

puno hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E pozdrav

 

Naime ja sam jedan od onih sretnika koji su imali mogucnost da zbog zdravstvenih razloga odgodim sluzenje vojnog roka(heheh).Dakle ovako to ide kad te draftiraju tad te salju na lijecnicki pregled jel tako?E sad kako je tebi ta situacija nastala tek nedavno bilo bi pametno da u trenutku kada te pozovu na sluzenje ulozis žalbu napises da si nedavno ozlijedio nogu itd .Tada te oni moraju poslati ponovno na lijecnicki pregled kod specijaliste (u tvom slucaju traumatologa )Naravno kada te on pregleda on tada donosi svoje misljenje i zakljucak.Tada taj nalaz ostaje kod njih i odlazi na njihovu lijecnicku komisiju za novacenje.Komisija nakon toga uvidom u nalaze tog traumatologa donosi rijesenje o privremenoj nesposobnosti ,stalnoj nesposobnosti ili sposobnosti za sluzenje vojnog roka.Naravno ovisno o sifri bolesti dobivas ocjenu sposobnosti.Ako dobijes privremeno nesposoban tada je to najcesce na 2 godine odgode ,po tome isteku dvije godine ponovno te zovu na pregled isto tako kod traumatologa ,dakle ista procedura.

Ako bi uspio 3 x dobiti odgodu po 2 godine (privremeno nesposoban)tada automatizmom dobivas rijesenje o trajnoj nesposobnosti za sluzenje VR.Ali i sam kuzis to je proces i dugo traje.Ja bi da sam na tvom mjestu kuko tom traumatologu kako me boli tesko stojim itd itd -

Eto tako zdravo i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija