Jump to content

Neplaćanje računa od strane firme prema obrtu ???


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imamo slučaj, da nismo uspjeli od jedne riječke manje firme koja uredno posluje nadmiriti račun/dug u iznosu od oko 13000kn za posao obavljen u 7 mjesecu prošle godine.

Posao je obavljen, račun ispostavljen i nikad naplačen.

Moram napomenuti da je u tu cijenu ulazio rad naših djelatnika te materijal.

 

Da li postoji mogučnost da "izvučemo" novac iz te firme na legalan način, također moram spomenuti da nam ta firma nije dala nikakvo osiguranje, odnosno zadužnicu ili nešto slično.

 

Kad gledam na to meni to izgleda kao da idem u dućan, natrpan kolica raznim stvarima i izađem sa robom bez da je platim i na kraju nikom ništa.???

 

Da li da ga tužimo!?

 

Stvarno neznam što napraviti.

 

Molim vas pomoć,

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, posaljite im svoj IOS (izvadak otvorenih stavaka) i neka Vam ga potpisu - da li se slazu sa iskazanim stanjem.

 

Kada ste dobili od njih potvrdjen i potpisan IOS sa kojim se slazu, kao prvo, produljili ste (ne daj Boze) zastarni rok. Duznik Vam je potpisao da se slaze sa cinjenicom da je duzan.

 

Drugo, da li imate kakav ugovor o tim radovima sa njima ? To ce Va eventualno trebati u slucaju da morate prisilnim putem naplatiti dug. Dakle, ugovor, eventualne otpremnice, izdani racuni - dokazni materijal, vjerodostojne isprave - to Vam treba za ovrsni postupak.

 

Trece, posaljite im (nakon sto primite IOS) prvu opomenu pred tuzbu, uredno, sa povratnicom. Druga opomena (sve u rokovima od 7-10 dana) obavezno neka ide preko odvjetnika, s tim da se sada obracun dugovanja uvecava za troskove odvjetnika koji ce istu sastaviti. Mozete im ponuditi (tako cete prije dobiti novac) da im necete obracunati zatezne kamate i dodatne troskove ako Vam dug odmah u cijelosti podmire ili Vam ponude alternativno rjesenje.

 

Kada primite IOS, kada posaljete ove dvije opomene, dakle, sve skupa bi trebalo trajati max. 21-25 dana, ako se ogluse na sve Vase ponude i dobru volju, temeljem vjerodostojne isprave pokrenite ovrsni postupak.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija