Jump to content

Help


anonimno

Preporučene objave

U desetom mjesecu 2005. frendica i ja smo u Grazu privedene u policijsku postaju pod sumnjom da smo ukrale odjevni predmet u vrijednosti 12€. Nismo, ali to je potpuno irelevantno buduci da smo svejedno privedene i pustene nakon obrade.. Pocetkom 12og mj. iste godine primile smo poziv za rociste na sudu u Grazu na kojem se nismo pojavile jer smo u medjuvremenu informirane da Hrvatska nema ugovor o izrucenju s Austrijom. Nakon tog dopisa nije stiglo vise nista, pa mene sad zanima (buduci da je proslo cca 16 mjeseci) da li je nastupila zastara.. Cesto putujem autom poslovno (Svicarska ,Ceska, Njemacka) , a od tog datuma izbjegavam Austrijsku granicu sto mi je u najmanju ruku neprakticno.. Dakle: ima li moja fobija od prelaska granice smisla ili je nastupila zastara te se postupak vise nece pokretati..?

 

Hvala unaprijed :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima li moja fobija od prelaska granice smisla ili je nastupila zastara te se postupak vise nece pokretati..?

 

sve ovisi od austrijskih zakona..

kako kod njih stvari stoje kad je u pitanju ovakvo k.d. ja ne znam..

ali, kod nas bi to bilo, s obzirom na vrijednost odjevnog predmeta, "sitno" k.d. i vrlo vjerovatno bez pokretanja kaz. postupka..

da vas sada ne opterecujem konvencijama i ostalim stvarima kad je u pitanju medjunarodna pravna pomoc u kaznenim stvarima koje je RH potpisala, s kojim zemljama i sto one znace, mislim da tu mozete biti mirni..

RH ne izrucuje svoje drzavljane..

moze se razgovarati o pruzimanju progona ako je takav zahtjev od strane austrije proslijedjen, ali s obzirom na vrijednost mislim da im se "ne isplati" silna procedura koja se u tom slucaju mora proci..(kao sto kaze nasa stra narodna-skuplja pita od tepsije..

:-) )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija