Jump to content

trajanje pripravnickog staza?


anonimno

Preporučene objave

Ja sam čula da je moguće ako radiš u privredi odrađivati dio prakse na sudu kako bi stekao uvjet za pravosudni. Međutim čak ni na sudu mi nisu znali točno reći ništa u vezi toga, pa molim ako je netko upoznat s tom mogućnošću da mi pojasni o čemu se tu radi.

Jel bi to onda spadalo pod čl. 8, odnosno čl. 13 st. 1 t.3. Zakona o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro si čula. Kako je to i čime regulirano nažalost ne znam, ali znam da te poduzeće kod kojeg si zaposlena može poslati da jedan dan u tjednu provodiš na sudu. Tako se vrijeme potrebno za stjecanje uvjeta za polaganje pravosudnog bitno smanjuje (inače bi bilo 4 godine). Što ćeš tamo raditi i da li ćeš išta raditi, drugo je pitanje.... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel zna netko što konkretno treba učiniti? Jel potrebno da za to mjesto na sudu bude neki natječaj, ili je samo dovoljna kakva odluka predsjednika suda? Koliko u tom slučaju treba prakse da steknem uvjet za pravosudni? Moram priznati da mi čak ni na sudu nisu dali konkretne odgovore. Svi kažu "Da, znam da se to nekad moglo, ali ne znam jel' još uvijek tako..."

Hm...a to i nije od velike pomoći.

Tvoj odgovor bar ulijeva malo nade...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija