Jump to content

Tužba za zlostavljanje djece


King

Preporučene objave

Na moje prijašnje pitanje dobio sam odgovor da momentalno podnesem zahtjev za raskid braka iako mi je moja supruga rekla da nikada neću dobiti potpis od nje. Dobio sam i jedan savjet da ju mogu paralelno tužiti za zlostavljanje djece, s obzirom da sve prepirke koje smo imali, morala je dovodit djecu da to slušaju, pa se htjela objesit pred njima, pa ih je budila u gluho doba noći i da i oni čiju da želim razvod itd.

S toga bih zamolio nekog da mi da savjet kako bih tu mučnu situaciju riješio najbolje i najbezbolnije, jel ako je tužim završit će na kraju u ludnici, a ja to kao čovjek ipak nebi htio, jel ipak je majka dvoje djece.

Unaprijed hvala svima na savjetu i pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste trebali zvati hitnu pomoć da joj da nešto za smirenje, ako se želila doista objesiti. Pa njoj treba pomoć, a nažalost pomoć se daje u psihijatrijskim klinikama s ružnim imenom - ludnica...

Ako je zaista tome tako, nađite si odvjetnika, jer teško ćete sami izvesti stvari na pravi put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nažalost to je doista tako. Čak i sve sitne čarke i svađice su morala slušat djeca jel bez njih valjda to nije moglo proći. Nažalost ja sam završio kod doktora da mi da tablete za smirenje koje sam uspio svojom voljom izbacit. Žao mi je što je sve tako, ipak je majka dvoje divne dječice, i svi mi savjetuju da nek probam pričekat malo da se ona smiri, ali ja to jednostavno psihički nemogu izdržat jel ću na kraju ja završit u ludnici. Kažem, htio bih razvod ali ona je rekla da potpis ne da ni u ludilu, a ja kao čovjek ju ne bi htio ucjenjivat tužbom za zlostavljanje.Šta da jednostavno napravim, nemogu ovako dalje, na mene je pritisak sa svih strana da probam, ne želim izgubit djecu, a opet bih se najradije iselio iz vlastite kuče, pa nek se kolje ko se skim hoče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani King,

 

Pročitao sam Vaše postove i zbilja ste u nezavidnoj situaciji. Da biste iz nje izišli savjetujem veliku mudrost. Situacija je takva da će psihički bolesnik od Vas napraviti to isto. Prvo, ukoliko još dođe do bilo kakvog pokušaja suicida pozovite hitnu, imat ćete pismeni dokaz o njenoj neuračunljivosti. Na žalost, ovakve scene se odvijaju i pred djecom što je ravno emotivnom zlostavljanju, ali to je teško dokazivo, bolje rečeno, nema dovoljno sluha za to. Zato vam savjetujem mudrost. Pričekajte da se scena ponovi, pa reagirajte brzo. Ako to ne učinite, ona će Vas proglasiti psihičkim bolesnikom, to govorim iz iskustva. Čini mi se da je riječ o djeci u dobi od 10 i 17 godina, prema tome mogu odlučiti s kojim roditeljem žele živjeti. Ukoliko želite rastavu da biste izišli i Vi i djeca iz ove nezdrave situacije, naravno da možete ići tužbom u kojoj ćete navesti razloge i činjenice, a za to Vam ne treba njen potpis.

Dok god Vas bude ucjenjivala na taj način, vrtjet ćete se u začaranom krugu i nećete nalaziti izlaz. Okrenite situaciju u vašu korist, djeca su već i odrasla pa možete s njima porazgovarati. Nema zaista smisla da i Vi i djeca patite zbog njenih ispada. Prvo riješite razvod a potom imovinski dio. Ukoliko je to kuća vaših roditelja utvrdite što je bračna stečevina pa je podijelite u jednakim dijelovima, sastavite kod odvjetnika prijedlog za podjelu bračne stečevine. Nemojte a priori kretati od toga da je nemoguće, jer ako Vi želite rastavu Vi ćete je i dobiti. U dogovoru s djecom možete zatražiti i skrbništvo.

Djeca su svjesna situacije i moguće je da žele u slučaju razvoda ostati s Vama. Njoj preostaje da prihvati razvod i da se eventualno dogovori s vama oko skrbništva te prihvati priejdlog podjele. Shvaćam da je Vama žao što je do toga došlo, ali ovo je situacija kad se morate pobrinuti i za sebe i za djecu. Pokušajte otići i na CZSS i iznesite svoje probleme, osobito što se tiče zlostavljanja, prije nego krente tužbom za zlostavlanje. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani gospodine Vida,

 

Pročitao sam Vaš odgovor na moje pitanje o tužbi za zlostavljanje, i mog Vam samo reći da vidim da ste i Vi prošli nešto slično.

Zamolio bih Vas samo za još jedan savjet, ako možda znate kako da riješim slijedeću situaciju:

naime, ja i supruga živimo kod mojih roditelja u obiteljskoj kući, a vlasnici su roditelji. Mi živimo na 1. katu, i uredili smo više od pola tavskih prostorija. Na mene ne glasi ništa, iako su se dizali krediti, što namjenski, što nenamjenski, nešto preko American Expressa, da Vam ne duljim dalje, vjerovatno znate i sami kako to danas ide, za uređenje kata i potkrovlja. Za te sve kredite imam i papirnate dokaze, jel za sve sam ja trčao, plačao javne bilježnike,nočima ne spavajući i razmišljajući: ako kupim ovo, dal' će mi ostati za ono itd.

No međutim, od pred neki dan sam sa svojim ocem imao raspravu, i posvadio se s njim, jer vjerovatno kad sam na poslu ona ga fila s ko zna čim, a doduše i jednaki su po karakteru jel ono što si oni zacrtaju to tako mora biti s obzirom da su najpametniji na svijetu i cjeli svijet se vrti oko njih. Situacija je sad takva da sam ja više nemoćan i sav jadan otišao na stan, napustivši si i djecu jel smatram da ipak imaju bolje uvjete u toj kući nego na stanu gdje se trenutno nalazim.

Na kraju cijele ove priče bih Vas zamolio za savjet, ako dođe do pokretanja sudskog postupka za razvod braka, da li bi se ova situacija mogla upotrijebiti protiv mene, s obzirom da sam otišao na stan ostavivši djecu ( uskoro 10 i 17 godina ),ali jednostavno se bojeći više za sebe da psihički ne puknem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nebi trebala utjecati, jer ste otišli u dobroj namjeri, ali ja bi se vratila, pa nećeta dozvoliti da vas žena izbaci iz vlastite kuće. Idite nazad, kad se počne svađati iziđite ili čekajte da poludi pa zovite hitnu...Užasno sve ovo zvuči, ali mi je isto tako suludo da vas tjera iz vaše vlastite kuće. S ocem se ne svađajte kad je već kuća njegova, a to što ste ulagali niste radili bez njegova znanja pa imate i vi neka prava.

Žao mi vas je. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani,

 

zahvaljujem na savjetu, ali mislim da ću ipak radije ostat na stanu, jel evo već tjednima jednostavno izlazim van ili odem nekud s autom pa se vozim, u ono vrijeme kad bi ona trebala doći s posla ( druga smjena )jel više mi se jednostavno gadi ulazit u kuću i čekat nju da dođe doma. Iskreno mi je žao djece, plačem radi njih danima a opet sam spreman sve prepustit i njoj,djeci i svom dragom ocu, te počet svoj život ispočetka, i kad-tad si naći nekog tko će znati cijeniti moj trud i moje osobine, ali i mane kojh ima svako, pa tako i ja. Ali ih barem priznam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Ko zna sto je ona prozivjela u zivotu da je takva!

Pa to je strasno!!!!!

Pa nemoze tako ped djecom!!!

 

Moj tata je tukao mamu pred menom!!! Sta mislite kako je meni dan danas??

 

Ak s njom nemozete normalno razgovarat onda nazalost morate na grub nacin.To je zalosno kako od ljubavi dode do takvog kraja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija