Jump to content

Ozljeda na radu - molim savjet!


Stari55

Preporučene objave

Tijekom obavljanja radnog zadatka (jedini sam zaposlenik vlastitog j.d.o.o.) doživio sam ozljedu na radu (težak pad). Vjerujući kako ću se kroz desetak dana oporaviti, nisam otvarao bolovanje, već se pokušao sanirati oblozima, analgeticima, mirovanjem... Međutim, kako je stanje postajalo sve gore (koljeno), hitno sam upućen na MR temeljem kojeg se ortoped odlučio na hitnu artroskopiju (otišli svi ligamenti, dio meniskusa, hrskavice), a potom odmah na prvu, pa na drugu rehabilitaciju (Stubičke, pa Bizovačke toplice). Shvativši da je stanje ozbiljnije nego što sam mislio, podnio sam tijekom prve rehabilitacije lokalnoj podružnici HZZO-a Zahtjev za priznavanje ozljede na radu. Priložio medicinsku dokumentaciju (još sam bio na rehabilitaciji), no lokalna (županijska) komisija je zahtjev odbila s obrazloženjem da je stanje mog koljena takvo od ranije i da s konkretnom ozljedom nema veze. Žalio sam se Direkciji u Zagrebu, priložio potvrdu obiteljskog liječnika o tome da do tada nisam imao nikakvih poteškoća, te Nalaz i mišljenje sudskog vještaka za ortopediju, traumatologiju i kirurgiju u kojem on izričito tvrdi kako je upravo ta ozljeda uzrok mog stanja, te nove MR snimke (nakon operacije) inozemnog stručnjaka koji zaključuje isto. Direkcija HZZO-a u Zagrebu prihvaća moju žalbu i vraća ga županijkoj podružnici na novo odlučivanje s preporukom da uvaže navode moje žalbe.

Ovi traže nove dokaze (o svom sam trošku doveo svjedoke događaja) te priložio i foto i video dokumentaciju budući da je sve bilo i snimljeno (slučajno).

Županijska podružnica ovaj put prihvaća žalbu, no samo djelomično - priznaju neku bezveznu dijagnozu - uganuće, ali ne i glavnu - ovu trajnu ozljedu.

Žalim se Direkciji ponovo, s novim prilozima (do ozljede sam se aktivno bavio sportom, ortoped koji me je prvotno operirao također je napisao svoje mišljenje koje potvrđuje ono što od početka tvrdim.

Direkcija županijskoj podružnici šalje zahtjev da im dostavi u Zagreb cjelokupni spis i dokumentaciju i sada čekam njihovo rješenje koje bi trebalo biti konačno (isključili su županijsku podružnicu iz procesa odlučivanja shvativši da je riječ o inatu/nestručnosti/zlonamjernosti...ili nečem četvrtom...

Ukoliko, a nadam se i vjerujem da hoće, njihovo Rješenje biti povoljno za mene, a znati ću to uskoro, što mi je dalje činiti?

Naime, od same ozljede prošlo je sada više od godinu dana! Godinu dana operacija, rehabilitacija, pregleda, šepam, krećem se pomoću štapa..., a po svemu sudeći očekuje me bar još jedna operacija i to ugradnje umjetnog koljena (nakon toga opet rehabilitacije itd.).

Imam li ikakvo pravo tražiti retroaktivno 100% bolovanje za svo to vrijeme, tim više što nisam bio u stanju niti privređivati te mi je Porezna uprava blokirala, ovršila račun j.d.o.o.-a, a Trgovački sud podnio prijedlog za pokretanje stečaja. Ta retroaktivna isplata  deblokirala bi mi firmu (terete me za doprinose i neplaćanje pretporeza), a da ne napominjem kako je preda mnom još dugotrajno višemjesečno liječenje? Nakon kojeg namjeravam nastaviti raditi u svojoj firmi, naravno.

Svjestan sam da je pitanje opširno napijano i slučaj kompliciran, no nadam se da ćete mi dati savjet kako da riješim ovu birokratsku zavrzlamu.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija