Jump to content

Državna kuća se ne koristi


mateo0201

Preporučene objave

Lijep pozdrav! S obzirom na na već pomalo frustrirajuću situaciju u kojoj se nalazim, dobro bi mi došla mala pomoć ili savjet vezano za državne kuće na području posebne državne skrbi. 

Naime, kako sam se prijavio za stambeno zbrinjavanje na koje sam ispunio sve preduvjete, dospio sam na listu stambenog zbrinjavanja i evo već 4 godine se ništa nije mrdnulo sa mrtve točke. U APN-u su jako nezainteresirani za bilo kakvu informaciju i od njih nikakve pomoći ni savjeta do sad nisam dobio. Nedaleko od kuće gdje trenutno stanujem, nalazi se državna kuća koja je data u najam ljudima koji uopće ne žive na toj adresi, koja zjapi prazna i zapuštena. Raspitivajući se u APN-u za tu kuću, djelatnici su rekli kako nemaju nikakve informacije vezane za nju i da se javim nadležnima u Zagreb, što sam i napravio da bi me ti isti ponovno poslali nazad u APN u svome gradu. Nedugo nakon raspitivanja u APNu, vlasnik te kuće na kojoj ne živi je ''slučajno'' došao i očistio okučnicu i stavio ulazna vrata (kojih prije nije bilo) kako bi izgledalo da je netko tu. U međuvremenu sam saznao da dotični nije na adresi nego čekaju da prođe 10 godina kako bi dobili darovnicu na tu kuću da je prodaju, što me totalano isfrustriralo! Zanima me što konkretno napraviti u ovoj situaciji jer mi nije jasno da je moguće dobiti kuću na korištenje a ne živjeti u njoj, a ja koji sam podstanar u 43m2 sa suprugom i troje malodobne djece nemam pravo na nekretninu na korištenje koja mi je prijeko potrebna. Kome se obratiti, postoji li kakva inspekcija? Reviziju rade samo za stanove, ne i za kuće. Smatram da bi institucije trebale odraditi svoj posao, samo neznam kome da pokucam na vrata!?  Hvala i lijep pozdrav! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Državna kuća se ne koristi

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija