Jump to content

povrat poreza kod otpremnina 2021/2022


volim učiti

Preporučene objave

Poštovnje.

                         Radi se o povratu poreza kod isplate otpremnine. Naime navedena otpremnina ispaćena u 1. mjesecu 2022 , a pravo na mirovinu počelo je 31. 12. 2021. god. Prilikom isplate  ista je prikazana kao dohodak u 12, mjesecu, i kao takav je na isti obračunati porez dio po stopi od 20 % , a ostatak po višoj stopi od 30 % , na bruto iznos otpremnine. Također je nakon ovako izračunatih stopa poreza dodan dio koji se odnosi na neoporezivi dio otpremnine od 8000 kn, te je nakon toga isplaćen neto iznos otpremnine. Kako mi dohodak niti u jednom trenutku nije bio oporezovan s 30 % , odnosno nisam mogao ući u porezne škare od 30 % poreza za tu kalendarsku godinu i s navedenom isplaćenom otpremninom. 

                       Pitanje dali postoji mogućnost povrata poreza ( razlika između 20 % - 30% ) i ako da za koju godinu bi se odnosio povrat poreza da li za 2021 u 2022. god.  ili 2022 za 2023 god.  Također provjerom preko JOPPD obrasca preko E- građana navedena isplata otpremnine je prikazana u 1 mjesecu 2022. god. Ako netko zna odgovor na ovo pitanje bi bih zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija