Jump to content

Kako je ovo moguće ?


anonimno

Preporučene objave

Poštovani, molim za malo pojašnjenje. Dobio sam Rješenje o ovrsi na ime neplaćenih gradskih poreza, ukupno za 5 godina unatrag, sve zajedno sa kamatama oko 2500 kn.

 

Ono što piše na rješenju jest da je to upravni postupak, izdano je od odjela za financije grada, rok za dobrovoljno plaćanje je 8 dana.

 

Data je mogućnost žalbe na rješenje (ne prigovora, nego žalbe) i to u roku od 8 dana od primitka rješenja (od danas).

 

Piše još da žalba ne odgađa izvršenje, taksa na žalbu se plaća 50 kn.

 

Kako je moguće da na Rješenje o ovrsi izdano od grada nema mogućnosti prigovora i kako to da žalba ne odgađa izvršenje ?

 

Poanta je da su porezi plaćeni ali to oni "ne vide" svojom greškom koju ne priznaju (svi porezi su plaćeni, imam originale uplatnica po njihovim rješenjima !). Dakle, idu u ovrhu iako je sve plaćeno ?!

 

Kako je ovo moguće ?

 

Što napraviti ? Žalba ne odgađa izvršenje ?! Pa čak ni ako je opravdana ?

 

Hvala svima unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno se radi o ovrsi na temelju tzv. "vjerodostojnih isprava". Oni Vas imaju u evidenciji, ovlašteni su za to itd. pa im zakon omogućuje da pokreću ovrhe na temelju toga bez prethodnog postupka.

 

To koliko su u praksi te isprave doista VJERODOSTOJNE druga je priča. Sudovi to uzimaju kao gotovu stvar, iako se u tim dokumentima nalaze stvari koje ponekad nemaju veze ni s bolesnom pameću (a niti zdravom), a kamoli da bi bile vjerodostojne.

 

Osobno se već 9-10 godina natežem s jednim takvim izvorom "vjerodostojinih isprava", a sud uzima kao da su te isprave u pogledu vlasništva jače i od zemljišnih knjiga.

 

Ako imate sve uplatnice i sigurni ste da ste u pravu, predlažem Vam da nađete odvjetnika s kojim se možete dogovoriti da se naplati po obavljenom poslu, pa neka ih odere ko žute mačke.

 

Ne bih Vam preporučio da to radite sami jer sudovi ne priznaju vrijeme utrošeno za podneske koje ste sami sastavili kao trošak.

 

Mislim da bi okretniji odvjetnik ovdje dobro zaradio, pa ne bi trebalo biti teško da nađete nekoga pod tim uvjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Usporedio zbrojeve, pojedinačne uplate, njihova potraživanja, njihova rješenja i pozive na brojeve, uplatnice (sa tim istim brojevima i uplaćenim iznosima) koje imam. Ovaj put oni imaju nekakvu grešku u vođenju.

 

Imate pravo. Angažirat ću odvjetnika, neka se on time pozabavi.

 

Hvala vam svima na odgovorima !

 

Ali, još uvijek mi nije jasno zašto nemam pravo prigovora - nije spomenuto kao pravni lijek. Ipak je to Rješenje o ovrsi !?

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija